Szeged és környéke

2019.05.06. 15:02

Világbajnokságon küzdöttek a megyei páncélosok - Videók

Kemény küzdelmek zajlottak az idei Nemzetek Csatáján a szerbiai Szendrőn, ahol a 5 ezer ember szurkolt a harcosoknak. A megyei résztvevők rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek.

Munkatársunktól

Áprilisban írtunk a szegedi és dél-alföldi buhurt csapatról, akik nemcsak meghívást kaptak egy országos tévéműsorba, de a hétvégi szerbiai világbajnokságon is részt vettek a magyar válogatott tagjaiként. A Battle of Nations, vagyis a Nemzetek csatája a buhurtos küzdősportolók világbajnoksága, ahol egyéni és csapatversenyekben is megmérettették magukat a különböző országok képviselői.


A helyszín Szendrő vára volt, mely egy viszonylag nagy várfallal körbekerített terület volt, a Duna felé néző kisebb erőddel. A nagyobb területen kapott helyt a nagy aréna, ahol a csoportmeccseket hihetetlenül nagy tömeg, közel 5 ezer ember követte végig.


Németh Tamás, Kendrei  Zsolt  és Tóth Zsolt egyéni számokban indultak, Árvai Zoltán pedig a csoportos küzdelmekben ért el jó eredményeket. Világbajnoki címet ugyan nem hoztak haza, viszont rengeteg tapasztalatot szerzett a dél-alföldi csapat a későbbi szerepléseikhez a sportban.


A magyar csapatnak nemcsak Csongrád megyei tagjai voltak, harcolt még Ujvári Ádám, aki 4 helyezést ért el, és Végi Balázs, aki az első meccsén alkartörést szenvedett, ennek ellenére még két meccset hősiesen végigharcolt. A magyar csapatnak női tagja is volt, Gulyás Anna, aki a pajzs- kard kategóriában indult.


Ha szeretnének videókat nézni az eseményről, akkor látogassanak el " target="_blank">ERRE a linkre>>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!