Szegedi Tudományegyetem

2013.04.19. 22:08

Monodráma a Rongy kocsmában

Szeged - A Szegedről elszármazott színész, a többek között az Argóból ismert Bicskey Lukács rendezte azt a darabot, amelyet jövő hét kedden mutatnak be a Rongy kocsmában.

Munkatársunktól

Az Algernon-effektust a Virágot Algernonnak című nagy sikerű regény alapján [namelink name="Ilyés Lénárd"] írta – ő is játssza az egyszemélyes darabot.
Charlie Gordon egy hatéves gyerek értelmi szintjén álló 32 éves férfi, aki nagyon elszánt, hogy tanulhasson. Amellett, hogy mindenesként dolgozik egy pékműhelyben, rendszeresen látogatja Miss Kinnian óráit, amelyet csökkent értelmű felnőttek részére tart. Charlie-nak nincs senkije kollégáin kívül, akiket barátainak hisz, bár ők folyamatosan gúnyt űznek belőle. A maga módján mégis boldog, egyetlen fájdalma, hogy nem okos. Amikor egy orvosi csoport felkeresi őt egy forradalmi eljárás lehetőségével, amely egy operáció segítségével lehetővé teheti intelligenciahányadosának növelését, Charlie beleegyezik a kísérletbe. Még ha annak kimenetele kétes is lehet...

A kétszemélyes alkotógárda: Bicskey Lukács és Ilyés Lénárd. Fotó:DM/DV

A kétszemélyes alkotógárda: Bicskey Lukács és Ilyés Lénárd. Fotó: Fekete Attila
A szellemileg visszamaradott Charlie Gordon zsenivé válásának fejlődéstörténetéről szóló darabot este 7 órától játsszák. Az előadás után beszélgetést rendeznek a Charlie-t megformáló Ilyés Lénárddal. Jegyek a helyszínen válthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!