Szentes és környéke

2013.01.11. 22:57

Rendőrök mentették meg Mária néni életét

Szegvár - A helybeli és a szentesi rendőröknek köszönhetően szerencsésen végződött péntek hajnalban egy 86 éves szegvári néni „kalandja".

Králik Emese

Az idős asszony az év nagyobb részében egy tanyán lakik, télre viszont a faluban élő fiához költözik. Csütörtökön délután 4 óra körül úgy döntött: megnézi, minden rendben van-e a mintegy 5 kilométerre lévő házánál, és útnak indult a Kis utcából. A tanya közelében azonban észrevette: elveszítette a táskáját, benne az irataival és a kulcsaival, ezért visszafordult, hogy megkeresse. Mivel akkor már erősen sötétedett, eltévedt a földutakon, és nem talált vissza sem a faluba, sem a tanyához.
Közben a családja is a felkutatására indult, illetve bejelentették a néni eltűnését a Szentesi Rendőrkapitányságon. A szegvári körzeti megbízott, [namelink name="Zsombó Zoltán"] lapunknak elmondta, társával, Kapás Tamással épp akkor tették volna le a szolgálatot, de természetesen rögtön elkezdték keresni Mária nénit. Csatlakozott hozzájuk 10 szentesi kollégájuk, illetve egy nyomozókutya is. – A terep nehéz volt, a földúton nagy a sár. Nagyjából egy kilométert mentünk be rajta járművel, majd gyalog folytattuk a kutatást. Hajnali 3 óra után találtunk rá a nénire, aki a földön ült, és nagyon elcsigázott volt – részletezte a szegvári rendőr.

A család nem kívánt nyilatkozni a történtekről. Az idős asszony fiával sikerült beszélni, csak annyit árult el: a történtek nagyon kimerítették az édesanyját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!