Szentes és környéke

2013.05.16. 21:50

Egy tanúra volt idő

Szentes - A legnagyobb németországi baromfifeldolgozó vállalat, a Wiesenhof egyik volt alkalmazottját hallgatta meg csütörtökön a Fővárosi Törvényszék a Négy Mancs Alapítvánnyal szemben indított kártérítési perben.

Munkatársunktól

A legnagyobb németországi baromfifeldolgozó vállalat, a Wiesenhof egyik volt alkalmazottját hallgatta meg csütörtökön a Fővárosi Törvényszék a Négy Mancs Alapítvánnyal szemben indított kártérítési perben. Eredetileg három tanút idéztek meg, mindhármat az alapítvány kérésére, a másik kettőre azonban ezúttal nem került sor, nem maradt rájuk idő.

A tárgyalás még a nyáron folytatódik. A pert a szentesi Hungerit Zrt. kezdeményezte tavaly. 530 millió forintos kártérítést követel, arra hivatkozva, hogy az állatvédő szervezet a libatömés elleni kampányával jelentős kárt okozott a vállalatnak, német nyelvterületen a vásárlók elfordultak a cég termékeitől. A kártérítési pert az egész magyar baromfiipar figyelemmel kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!