Szentes és környéke

2013.10.24. 21:19

Patthelyzet a Négy Mancs-perben

Szentes - Egy év után megállította a bizonyítás folyamatát a Fővárosi Törvényszék a Hungerit által indított kártérítési perben, és a bíró úgy döntött, nem hallgatja meg a cég által javasolt tanúkat.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A keddi tárgyaláson felszólította a Hungeritet és az alperes Négy Mancs Alapítványt, nyújtsák be további indítványaikat, és a következő, februári tárgyalásig eldől, folytatódik-e a bizonyítás. A szentesi élelmiszer-ipari vállalat 553 millió forintos kártérítést követel a Négy Mancstól, mert az állatvédő szervezet állatkínzásban való közreműködéssel vádolta meg, és feltette internetes feketelistájára, aminek hatására a nyugat-európai vásárlók és üzletláncok egy része nem vett Hungerit-termékeket.

[namelink name="Kodela Viktor"], a szentesi cég ügyvédje lapunknak azt mondta, kitartanak a kereset mellett, és a keddi tárgyaláson indítványozták, a bíróság tegyen feljelentést amiatt, hogy az alperes egyik korábbi aktivistájáról kiderült, álnevet használ, és nem vette át a részére küldött idézéseket.

A tárgyalás kapcsán a Négy Mancs közleményt adott ki, amelyben azt írja: „a Hungeritnek továbbra sem sikerült alátámasztania az állatvédők elleni vádakat". Az alapítvány nemzetközi kampányigazgatója, [namelink name="Gabriel Paun"] kilátásba helyezte, ők is perelni fogják a Hungeritet „jó hírnév megsértéséért, és amiért támadásaik miatt az állatvédelemhez szükséges energiáinkat kötik le".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!