Szentes és környéke

2014.04.27. 20:47

Roburral vágnak neki 16 ezer kilométernek

Szentes - Hét szentesi férfi úgy döntött: egy Roburral indulnak a Budapest–Bamako ralin. Életük legnagyobb kalandja lesz, összesen 16 ezer kilométer mennek majd.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Sok hülyeséget csináltunk már együtt, de ez lesz a legnagyobb buli. Először azt mondtuk otthon, hogy két hétig leszünk oda, na, ettől mindenki sokkot kapott. Mire lenyugodtak, közöltük, hogy talán három is lesz. Valójában most úgy látjuk: másfél hónapig leszünk távol – nevettek össze annak a szentesi társaságnak a tagjai, akik elhatározták: egy Roburral vágnak neki a következő Budapest–Bamako ralinak.

Úgy hírlik, januárban utoljára indítják útjára a járműveket, [namelink name="Gyuricza György"], [namelink name="Herczeg Zoltán"], [namelink name="Horpácsi Péter"], [namelink name="Molnár Imre"], [namelink name="Szabó Norbert"], [namelink name="Szabó Péter"] és [namelink name="Varga Nimród"] nem akart lemaradni a soha vissza nem térő lehetőségről. Eredetileg Norbert ötlete volt, ő már korábban is szeretett volna indulni, most mindannyian egyetértettek abban, hogy itt az alkalom.

– Sprit kategóriában indulunk, ott nincs nevezési díj, viszont adományokat kell magunkkal vinni, amit szétosztunk Afrikában. Ebben a kategóriában bármilyen járművel részt lehet venni, a lényeg, hogy minél furcsább legyen. Az interneten találtunk rá a Roburra, 300 kilométerről, Bodrogkisfaludról hoztuk haza saját lábán, éppen Valentin-napon. Ma már szinte lehetetlen hozzájutni, az úton nem nagyon látni ezt a típust, talán a kenyeres autók voltak az utolsók – mesélték.

A csapat minden tagja dolgozik a Robur átalakításán. Fotó: Králik Emese

A csapat minden tagja dolgozik a Robur átalakításán. Fotó: Králik Emese
A nemrég még 17 üléses kisbuszra ma nehéz ráismerni, egy karosszériás szakember kapta a kezei közé, komoly átalakításokat végez rajta. Megerősítik, helyet csinálnak annak a rengeteg holminak, ami hét ember kényelmét szolgálja majd. Lesznek benne szekrények, hűtő, még tévét is szeretnének, homokszínű festést kap, az illik a sivataghoz, sorolták. A feladatok nincsenek kiosztva, mindenki dolgozik a leendő homokjárón, alig várják a kihívást és a mintegy 16 ezer kilométeres utat.

– Távolinak tűnik a januári indulás, pedig nem az. Előtte még sokat kell tesztelni, hogy kijöjjenek az esetleges hibák, és időben orvosolhassuk azokat. A nyári somogybabodi offroad verseny lesz az első igazi megmérettetés – tudtuk meg tőlük. Nevetve mondták, hogy sem az autó végleges bekerülési költségét, sem az út anyagi fedezetét nem merték előre kalkulálni. – De ez most már nem is számít. Bent vagyunk a tengerben, nincs visszaút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!