Szentes és környéke

2014.07.15. 22:52

Marad, ahogy volt a szentesi ügyelet

Szentes - Jelenlegi formájában rosszul működik az orvosi ügyeleti rendszer a városban, a gyógyítóknál a levonások után óránként 800 forint marad, a körülmények sem megfelelőek, vállalkozó kezébe kellene adni az ügyelet szervezését – ősszel még ettől volt hangos Szentes.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Orvosi ügyelet Szeged, fogorvosi ügyelet Szeged, gyógyszertári ügyelet Szeged

A feladat januártól a Városi Intézmények Gazdasági Irodájához tartozik, az ügyelet helyszínét a mentőszolgálat biztosítja. Lapunk is megírta: az ügyet Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő vette kézbe, a dologról szó volt sajtóban, testületi és bizottsági üléseken, közmeghallgatáson, mindenki elmondta a véleményét pró és kontra. A grémium végül úgy döntött: ha a háziorvosok tényleg ezt szeretnék, közbeszerzési pályázatot írnak ki, és majd kiválasztják a legjobb ajánlattevőt.

Később nagy lett a csend az ügy körül. Márciusban szintén egy testületi ülésen derült ki, hogy Chomiak Waldemar képviselő előbb szóban, információink szerint később írásban is visszavonta a reformra vonatkozó javaslatát. Azóta szinte minden ülésen szóba hozta valaki, hogy a dolgot nem lehet hagyni lógni a levegőben, egyszer már határoztak a közbeszerzés kiírásáról, történjen végre valami.

Az ügy végére a legutóbbi tanácskozáson tettek pontot. [namelink name="Horváth István"] javaslatára grémium visszavonta saját, korábbi határozatát, nem írják ki a pályázatot, a szentesi orvosi ügyelet dolga egyelőre marad, ahogy eddig. Úgy hallottuk: az ügyeleti díjakat sikerült egy kicsit feljebb tornázni.

Ezek is érdekelhetik