Szentes és környéke

2014.10.16. 23:04

Fellebbez a Hungerit a Négy Mancs-ítélet miatt

Szentes - Fellebbez a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen a Hungerit Zrt. – tudtuk meg Magyar Józseftől, a szentesi vállalat vezérigazgatójától.

Munkatársunktól

A cég jó hírnév megsértése miatt perelte be két évvel ezelőtt a Négy Mancs Alapítványt, mert az állatvédő szervezet állatkínzással vádolta a Hungeritet, szerepeltette feketelistáján, és ennek hatására több nyugati áruházlánc nem kért többé a szentesi cég termékeiből. Pedig a törvény nem tiltja a liba- és kacsatömést.

A Hungerit 400 millió forintos kártérítést követelt a Négy Mancstól, a Fővárosi Törvényszék azonban szeptember 25-én elutasította a cég keresetét. Az ítélet szerint az alapítvány nem tényt állított, hanem véleményt nyilvánított, „amikor kampányt indított a liba- és kacsatömés, illetve tollfosztás ellen".

A bíróság a feketelistát is véleménynek minősítette. [namelink name="Magyar József"] akkor azt mondta, egyelőre nem nyilatkozik, megvárja az írásba foglalt ítéletet. Ezt ugyan csütörtökig nem kapta meg a cég, de a vezérigazgató azt mondta, eldöntötték, fellebbezni fognak, és bíznak abban, hogy az ítélőtábla másként mérlegeli a tényeket. A pereket másodfokon kell megnyerni – mondta a vezérigazgató.

A Négy Mancs Alapítvány föltette honlapjára az elsőfokú ítéletről szóló hírt. Nina Jamal, a szervezet gazdasági állatokért felelős szakértője úgy kommentálta a határozatot, hogy a Hungerit megpróbálta őket elnémítani, de most tovább dolgozhatnak „az állatok érdekében és mindazokért a vásárlókért, akik az állatjóléti szempontok figyelembevételével akarnak vásárolni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!