Szentes és környéke

2016.01.08. 22:33

Szentes volt tavaly az egyik legsportosabb

Szentes - Az őszi mobilitási hét és autómentes nap megszervezéséért a megyéből egyedüliként a szentesi önkormányzat munkatársa, Veres Irén vehette át a legszorgalmasabb helyi lebonyolítónak járó díjat.

Králik Emese

Az országos események középpontjában a sport állt, a Kurca-parti városban közel négyezer embert sikerült bevonni a programokba. Az elismerést [namelink name="Szabó Zsolt"] fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár adta át a fővárosban. A díjat olyan szervezők nyerhették el, akik sokat tettek azért, hogy településükön sikeres legyen a program.

Mindez tegnap sajtótájékoztatón hangzott el. [namelink name="Veres Irén"] kiemelte, hogy a szomszédos Csongráddal több közös programot bonyolítottak, ilyen volt a gátfutás és az evezős verseny, mindebben [namelink name="Túri Kis Árpád"] és [namelink name="Szántai Szilvia"] volt a segítője. Februártól új kezdeményezésként 8. osztályos és középiskolás diákoknak szerveznek ingyenes KRESZ-oktatást.
 

 Oklevéllel és egy kerékpárral jutalmazta a minisztérium a leglelkesebb szervezők - köztük Veres Irén - munkáját. Fotó: Králik Emese

Oklevéllel és egy kerékpárral jutalmazta a minisztérium a leglelkesebb szervezők – köztük Veres Irén – munkáját. Fotó: Králik Emese

[namelink name="Mészáros Imre"], a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetője arról szólt, hogy a tavalyi kampányhoz minden korábbinál több, 182 hazai település csatlakozott, ezzel Magyarország több mint negyven ország versenyében ismét a harmadik helyen végzett. Szentes polgármestere, [namelink name="Szirbik Imre"] arra emlékeztetett, hogy a városban nagy hangsúlyt helyeznek a testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítésére, méltó módon a húsz éve elnyert sportvárosi ranghoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!