Szentes és környéke

2016.02.05. 09:52

Találkozóra hívja a lajosszállási lakososkat

Nagymágocs- Baráti találkozót szervez az egykori lajosszállási lakosoknak Mucsi László, aki maga is ott gyerekeskedett.

Kovács Erika

– Lajosszállás Nagymágocs egyik külterületi része. Az egykori grófi birtokon 1950 és 1975 között legalább hetven család élt. A felnőttek a téeszben dolgoztak – mondta [namelink name="Mucsi László"].


A családi házak szomszédságában működött bolt, művelődési ház, sőt, iskola is. Az alsósok és a felsősök két teremben tanultak. – A négy téesz 1975-ben egyesült. Akkor szűnt meg Lajosszálláson a munkalehetőség. Sok család Nagymágocsra költözött, mások pedig az ország különböző pontjaira. Én akkor katona voltam Győrben. Mire leszereltem, a tanyánknak már nyoma sem volt. A szüleim egy nagymágocsi házba vártak haza. Van olyan hajdani szomszédunk, akiről 40 éve nem hallottam semmit – tudtuk meg a hatvanas éveiben járó férfitől. Ezért is határozott úgy, hogy június 18-án baráti találkozót szervez az egykori lajosszállásiaknak.


– Az akkori derékhad közül már csak kevesen élnek, ők is nyolcvan felettiek. Ezért főleg a „gyerekekre" számítok, akik mára 50–70 közöttiek. Aki szívesen eljönne a találkozóra, hívjon a 70/413-4135-ös telefonszámon! – kérte Mucsi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!