Szentes és környéke

2016.06.20. 09:29

Bővelkednek ikrekben a nagymágocsiak

Azt mondják viccesen Nagymágocson, a levegőben lehet valami, esetleg az ivóvízben, azért születik olyan sok ikerpár náluk. A falu legfiatalabb ikreinek például a nagypapája is iker. Az egy-, illetve kétpetéjű testvérpárokat most, a falunapon látta először együtt a település lakossága.

Kovács Erika

– Anyukánk kiskorunkban egyformán öltöztetett bennünket. Akkor nem szerettük. Ahogy lehetett, más ruhákban kezdtünk járni – mesélték a Petrecz ikrek, Zsolt és Pál.

A 33 éves férfiak egypetéjűek. Még azok is összekeverik őket, akik közeli ismerőseik. Pedig az ikrek azt mondják, van különbség köztük, például a magasságuk és egy anyajegy egyikük nyakán.

 

Bővelkednek ikrekben a nagymágocsiak. Fotó: Kovács Erika (galéria)


– Most az ikertalálkozó kedvéért direkt egyforma papucsot, farmert és pólót vettünk– mondta a két fiatalember.

A nagymágocsi falunap egyik érdekessége volt a szombati ikertalálkozó. Összesen 12 és fél ikerpár jött el. Ennél többen vannak, ami nagy szó egy közel háromezres lélekszámú településen. Ősszel az első osztályban például nem is egy, hanem két ikerpár kezdi majd meg tanulmányait. Egyikük a Mag testvérek, Dominik és Loretta.

– Van, amiben egyformák, van, amiben különböznek – mesélte az anyukájuk, [namelink name="Tamás Mónika"].

– Loretta például szeret első lenni mindenben. Nem csoda, hiszen ő született meg először. Domi pedig ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Nagyon kitartó.


Nagymágocs legfiatalabb ikrei [namelink name="Tóth Laura"] és Viktor. Még nincsenek 1 évesek. A két kis örökmozgónak az anyai nagypapájuk is iker. [namelink name="Lenti Ferenc"] is részt vett a találkozón fivérével, Jánossal.

– Egy csöppet sem lepődtem meg, hogy a lányomnak is ikrei születtek – mesélte Ferenc. János hozzátette, neki is van unokája, de nem iker. De nem bánná, ha egy ikerpárral is gyarapodna a család.


A nagymágocsi ikertalálkozón részt vett [namelink name="Magony Mária"] és Erzsébet, [namelink name="Kádár Áron"] és Zoltán, [namelink name="Fülöp Patrik"] és Jázmin, [namelink name="Balogh Ilona"] és Teréz, [namelink name="Szabó Eszter"] és Erzsébet,[namelink name=" Molnár Ákos"] és Ádám, [namelink name="Nagy Dávid"] és Ádám, [namelink name="Bozó Etelka"] és Éva, valamint[namelink name=" Prágai Péter"], akinek az ikertestvére, Rita nem tudott eljönni az eseményre.

Falunap és búcsú


A lajosszállásiak találkozóját is június 18-án rendezték meg. Hajdan a településrészen még iskola is működött. Ma már nem lakik ott senki. A falunapon köszöntötték a legifjabbakat és a legidősebbeket is. A Nagymágocs Nagyközségért kitüntetést idén [namelink name="Tóthné Rostás Ágnes"], a település művelődési házának nyugalmazott igazgatója vehette át. Az erős emberek versenyét kegyeleti okból lemondták. A program egyik fő szervezője, motorja a néhány napja elhunyt [namelink name="Osztás Ferenc"] volt. Vasárnap Alajos-napi búcsúval folytatódott a program, ahol [namelink name="Böjte Csaba"] celebrálta a szentmisét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!