Szentes és környéke

2016.09.01. 16:57

Nem spórolhat, aki túl takarékos

Azért nem pályázhat Szentes egy energiatakarékosságot támogató pályázaton, mert már eddig is túl takarékosan bánt a nem megújuló energiával. Erről a furcsaságról egy testületi ülésen esett szó.

Munkatársunktól

Azt kérdezte az egyik képviselő, [namelink name="Móra József"], hogy miért nem próbálja meg a város kihasználni az Önkormányzati épületek energiatakarékos felújítása című pályázatot. – Régóta szeretnénk felújítani az ifjúsági házat, ez remek lehetőség – szólt a grémiumhoz. A lelkesedését [namelink name="Szirbik Imre"] hűtötte le azzal, hogy hallott a kiírásról, de sokra nem mennek vele.


– Szentes nem tud pályázni, mert nem tudja teljesíteni az egyik kitételt, azt, hogy szén-dioxid-kibocsátáscsökkentést mutasson fel – közölte. Mivel a város távfűtő rendszere geotermikus energián alapul, ezen a téren nem tud a jelenleginél jobban takarékoskodni. Egy másik pályázaton pedig azért nincs esély, mert Szentesen 10 ezer főnél majdnem háromszor többen laknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!