Szentes és környéke

2017.06.23. 20:34

Kívül már rá sem lehet ismerni Szentes egyik jelképére: újra kávézhatunk a Petőfiben

Kávéházat, közösségi tereket alakítottak ki a Szentes egyik jelképének számító Petőfi Szállóban, és rendbe hozták a külső homlokzatát. A részben felújított épületet pénteken felavatták, eljött Norvégia budapesti nagykövete is.

– Húsz éve álmodtuk, hogy egyszer kinyílik ez az ajtó. Nagyon hosszú idő volt – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere a részlegesen felújított Petőfi Szálló átadóünnepségén. – Álmaink első pillanatát meg tudjuk valósítani. Mindenkinek köszönettel tartozunk azért, hogy a lehetetlennek tűnő pillanatokban is tartotta bennünk a lelket.
 

Átadták a felújított Petőfi Szállót Szentesen - GALÉRIA. Fotó: Králik Emese


A város egyik jelképének számító ingatlannak a Norvég Alap segítségével zajló megújulását lapunk a kezdetektől követi, legutóbb tegnapi számukban írtunk a szálló történetéről. Egymillió euróból csak kis része szépülhetett meg, de ez az első lépés is nagyon fontos a városnak – emelte ki a polgármester.

Kávéházat és közösségi tereket alakítottak ki, rendbe hozták a külső homlokzatot. A pénteki avatáson ott volt Norvégia budapesti nagykövete, Olav Berstad.  – A szentesi egyike az általunk támogatott 606 projektnek. Ez az épület nemcsak helyben, de egész Európában valódi kincsnek számít – fogalmazott. A Petőfi egykori cukrászdáját vezető Horváth Zoltán azt emelte ki: reméli, ismét olyan élettel telik meg a ház, mint azok alatt az évtizedek alatt, amíg ő ott dolgozott.

A felújított szállót a szentesiek este 20 órától nézhették meg, sokakat érdekelt a város egyik jelképe.
 

Ennyien várták, hogy bejussanak a felújított Petőfi Szállóba Szentesen. Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!