Szentes és környéke

2017.10.26. 20:39

Elkerülik Szentest a vendégek: turizmus még nincs, koncepció már igen

A város kétéves turisztikai és marketingkoncepciója volt terítéken a képviselő-testületi ülésen.

Králik Emese

– Nem divat már az agresszív városmarketing, másképp igyekszünk felhívni a figyelmet Szentesre. Másrészt egy-egy országos sajtómegjelenés horribilis összeg lenne – tájékoztatta a csütörtöki testületi ülésen a képviselőket Torday Henrietta idegenforgalmi referens. A város kétéves turisztikai és marketingkoncepciója volt terítéken.


– Semmi esély egyedül több éjszakára marasztalni a vendégeket, Szentesnek együtt kell működni a környező településekkel, programcsomagokat kell kínálni – fogalmazott Szabó Zoltán Ferenc (Jobbik). A képviselők elmondták: a Kurca-parti város szerintük továbbra is egynapos település, és elegendő rendes szálláshely sincs.


Móra József (MSZP) szerint a város honlapján azt is fel kellene tüntetni, milyen címeket, díjakat kapott Szentes. A polgármester, Szirbik Imre (MSZP) szerint ez egyáltalán nem érdekelné a potenciális látogatókat, senki nem úgy választ kirándulási célpontot, hogy ilyesmiket böngész az interneten.


– Elaprózódnak a rendezvények, vagy nem relevánsak. A borfesztivál kapcsán például nem értem, mi köze van Szentesnek a borhoz – mutatott rá Antal Balázs Tibor (Fidesz–KDNP). Azt is hozzátette: szerinte a polgármester időnként saját ötlete alapján nyúl bele az ügyekbe. Szirbik szerint ez akkor szokott előfordulni, amikor azt látja, hogy nem mennek a dolgok. – Pont azért választottak meg eddig hétszer, hogy így tegyek – tette hozzá.


A turisztikai marketing koncepcióját végül elfogadta a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!