Szentes és környéke

2019.04.29. 14:33

A család háza leégett, mindenük odaveszett: a derekegyházi Hajdúék javára főztek a fábiánsebestyéniek

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági pörköltfőzésen Fábiánsebestyénen. Az összeggel a szervezők a derekegyházi Hajdúékat segítették. A családnak leégett a háza, mindenük odaveszett. Jól jön számukra minden támogatás az újrakezdéshez.

Kovács Erika


Bár a tűzoltók perceken belül a helyszínen voltak, nem lehetett megmenteni az ingatlant. Csupán a falak maradtak. Az oltást nehezítette, hogy aznap nagyon erős szél fújt. Hajdúék gyermekei kyokushin karatéznak. Korosztályaik legjobbjai között tartják számon őket. A nagyfiú világbajnok, húga világbajnoki bronzérmes.


Még Laci fekete öve is odaveszett. A családtagoknak azok a ruhái maradtak meg, amikben reggel elmentek otthonról. A derekegyházi önkormányzat, a karatetársadalom és magánszemélyek siettek a segítségükre.


– Ez már a harmadik jótékonysági pörköltfőzésünk. A szervezés már könnyebb volt, hiszen látva az előző két évben megszervezett akciónkat, egyre több a támogatónk, akik segítik a jótékonysági esemény sikerességét – mondta Bálint Róbert főszervező, akit lapunk két éve Az év embere címmel tüntetett ki.


– Köszönjük Farkasné Márton Katalinnak és Szaszkó Zsoltnak a segítségét, akik olyan támogatást nyújtottak nekünk, amivel jobban és nagyobb mennyiségben tudtunk főzni. Rengeteg segítséget kaptunk magánemberektől is, amit szintén hálásan köszönünk. Most közel 500 adag ételt készítettünk – tudtuk meg Bálint Róberttől. Főztek marhapörköltet, csülköt, pacalt, birkapörköltet és csilis babot is.


A jótékonysági főzést a Gádorosi Motoros Klub kezdeményezte. – Amikor csak tehetjük, mi is segítünk, ahol tudunk. Hajdúékat jól ismerjük. Amikor hallottunk a tragédiájukról, akkor kerestük meg a fábiániakat, hogy fogjunk össze és segítsünk – tudtuk meg a gádorosi motorosok egyikétől, Gelegonya Sándortól.

 


Kardos Attila pedig Szentesről jött át a barátaival és a családjával Fábiánsebestyénre, hogy részt vegyen a főzésen. – Már tavaly is segítettünk. Idén csilis babot főztünk. Reméljük, ízleni fog, és sok pénzt keresünk vele. A bevétele, akárcsak a többi bogrács tartalmáé, nagyon jó helyre megy, a derekegyházi Hajdú családnak. Ezzel is segítjük, hogy sikeres legyen az újrakezdésük.


A jótékonysági rendezvényen nem volt fix ára az ételeknek. Mindenki annyit fizetett, amennyit erre szánt. Összesen 330 ezer 650 forint gyűlt össze, amit a szervezők átadtak a derekegyházi családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!