Szentes és környéke

2019.08.15. 18:07

Díjazták a közjó szentesi szolgálóit

Lencséné Szalontai Mária kapta a Dr. Csergő Károly Emlékéért elismerést, kiemelkedő közszolgálati munkájukért 26 embert díjaztak.

M.A.

Két évtizedes hagyományt követve idén is elismeréssel jutalmazták a helyi közszolgálatban dolgozók kiemelkedő munkáját, valamint átadták a Dr. Csergő Károly Emlékéért díjat is. A „Kiemelkedő közszolgálati munkáért" elismerést idén huszonhatan kapták meg, a díjak átadása előtt Szirbik Imre nekik mondott köszönetet beszédében. A polgármester kiemelte, az állam feladata a közjó szolgálata, hogy a lehető legnagyobb szabadságot biztosítsa állampolgárai számára, valamint a törvények kiszámíthatósága által biztonságot nyújtson.

Öröm és meghatottság egyszerre kísérte a Dr. Csergő Károly Emlékéért díj átvételét. Fotók: Majzik Attila

A közszolgálati elismerések közül is kiemelkedik a Dr. Csergő Károly Emlékéért díj. A 2015-ben alapította elismerésben az a közszolgálati tisztviselő részesülhet, aki több évtizedes munkájával szolgálva a város előre haladását, az ügyfelek, a város polgárai érdekében humánus, az alapszolgáltatásokon messze túlmutató probléma megoldási képességét bizonyította. Aki személyiségével, alázatával, emberközpontúságával példát mutat a fiatalabb kollégák számára, ily módon mind munkatársai, mind az ügyfelek nagyrabecsülését magáénak tudhatja, vagy tudhatta.

Idén a rangos elismerést Lencséné Szalontai Mária, a Szociálpolitikai Iroda vezetője kapta. Az irodavezető csaknem negyven éve, 1980 óta dolgozik az önkormányzatnál és jogelődjeinél.

 

– Hosszú volt ez a harminckilenc év, de nem bánom, mert mindig ezen a pályán szerettem volna dolgozni. Már középiskola mellett is dolgoztam, a gyakorlatban szerettem meg a közigazgatást. Szombaton kaptam meg az érettségim, hétfőn pedig már kezdtem is a Városi Tanács titkárságán. Az eltelt évek alatt sok minden változott a közigazgatásban, a szociális szférában is. Ez a terület csak 1993-tól fejlődött ki, mi akkor az alapokról építettük fel a város szociális rendszerét

– mesélt pályájáról a kitüntetett. Az irodavezető olyan területen dolgozik, ahol a napi munka során ritka a dicséret, annál több azonban a nehéz emberi sors. – A legtöbb szomorúság, baj a mi irodánkban csapódott le. Arra mindig odafigyeltem, hogy ez ne terhelje a kollégáimat, jókedv kell ehhez a munkához. A most kapott díj még jobban kötelez arra, hogy maximális teljesítményt tudjak nyújtani, a fiatal kollégák elé pedig példát állítani. – összegzett Lencséné Szalontai Mária.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!