Szentes és környéke

2019.04.11. 23:10

Életfával köszöntötték a babákat Szentesen

Új életfákat és a hozzájuk járó emléklapot és névtáblákat adtak át az önkormányzat udvarán Szentesen.

M.A.

Húszéves hagyomány a városban, hogy egy-egy fával köszöntik a nemrég született csemetéket Szentesen. Az átadón Szirbik Imre elmondta, az év talán legszebb tavaszi és őszi pillanata, amikor az újdonsült szülők átveszik a fákat. – Kívánom, hogy a fákhoz hasonlóan a gyerekek is gyökerezzenek ebben a földben. Pályájuk nőjön túl a városhatáron, de kötődjenek ide, legyen számukra egy pont, amihez tartoznak – mondta a polgármester.

 

Együtt nőnek majd a csemeték. Családjuk kertjében ültetik el a kis Balázs fáját. Fotó: Majzik Attila" border="0" class="kepkeret" data-id="2870686" src="/wp-content/uploads/2019/04/4467999_2.jpg?verz=1555009800" style="width:500" title="

Együtt nőnek majd a csemeték. Családjuk kertjében ültetik el a kis Balázs fáját. Fotó: Majzik Attila" />

Együtt nőnek majd a csemeték. Családjuk kertjében ültetik el a kis Balázs fáját. Fotó: Majzik Attila

Legutóbb hatvannégy gyerek kapott fácskát, a szülők négyféle fa, a szomorúeper, a vérszilva, az ezüsthárs és a szomorúbarka közül választhattak. Grániczék a szomorúeper mellett döntöttek. – Balázs az első gyermekünk, most nyolc és fél hónapos. Egy szomorúeperfát választottunk, otthon, a kertünkben fogjuk elültetni – mondták el a szülők, Farkas Ágnes és Gránicz Balázs.



 

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!