Szentes és környéke

2010.06.08. 21:35

Filmfesztivál Szentesen

Szentes - Szeptemberben Szentes ad otthont az 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválnak. 200 alkotás közül válogatják ki a 16 órás versenyprogramban szereplő műveket. A szervezők több száz filmest várnak a Kurca-parti városba.

Bíró Dániel

Egy szeptemberi hétvégére Szentes lesz a hazai független filmesek legfőbb találkahelye, itt rendezik meg ugyanis az 57. Országos Függetlenfilm Fesztivált. A helyszínről a napokban döntött az idén 80 éves fennállását ünneplő Magyar Független Film- és Video Szövetség. A szervezet ügyvezető titkára, Győri Csilla lapunk érdeklődésére elmondta, sok szállal kötődnek Szenteshez, hiszen 10 éve a városban forgatták a Kis utazás című mozit, ami akkor közönségdíjas lett a filmszemlén. Az sem mellékes körülmény, hogy a Horváth Mihály gimnázium drámatagozatának tanárait, így Dózsa Erzsébetet, Keserű Imrét és Papp Lászlót is elismerik és tisztelik a független filmesek, utóbbit ráadásul főtitkáruknak is megválasztották.

– Az Őze Lajos Filmszínházban is tartunk majd vetítéseket szeptember 23. és 26. között, de a fesztivál központja a művelődési központ lesz, ahová a kétszer 8 órás versenyprogram bemutatója mellett szabadegyetemszerű konzultációkat is szervezünk – nyilatkozta Győri Csilla. A versenyprogramot 200 alkotásból válogatják ki, illetve a jeles évforduló alkalmából az elmúlt 80 év díjnyertes filmjeiből is készül összeállítás, amit szintén műsorra tűznek. A szervezők több száz független filmest várnak a rendezvényre, szálláshelyük az üdülőközpont kempingje lesz. A zsűri névsora még nem teljes, de várhatóan idén is jeles személyiségek döntenek majd a díjakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!