Szentes és környéke

2013.07.24. 22:52

Kesha tényleg Szentesen járt

Szentes - Hihetetlen, de valóban Szentesen járt a napokban az amerikai popipar csillaga, Kesha. Három napig a városban voltak, de olyan jól belesimultak az átlagemberek világába, hogy senki nem vette őket észre.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Nem uborkaszezonra szánt bulvárhír, ami a starity.hu oldal információi alapján néhány napja terjedni kezdett az interneten: a 26 éves, Los Angeles-i születésű énekesnő, Kesha tényleg járt Szentesen. Nem véletlenül, hiszen anyai ágon a dédszülei magyarok voltak, Szentesről származtak.

Dédnagyapja, Kecse Nagy Sándor a feleségével és két kislányával 1913-ban vándorolt ki az Amerikai Egyesült Államokba. Az énekesnő a keresztnevét – polgári neve [namelink name="Kesha Rose Sebert"] – is a dédszülők vezetékneve után kapta. Az édesanyja, [namelink name="Pebe Sebert"] két éve már ellátogatott a Kurca-parti városba, ő is különösebb felhajtás nélkül érkezett, többek között a levéltárban kutakodott régi dokumentumok után. Kesha nemrég Bécsben koncertezett, onnan érkeztek Magyarországra, ahol a hírek szerint hosszabb időt töltenek. Szombaton egy busszal – ismét teljes titoktartás mellett – családtagok, barátok, rokonok, egy tévéstáb és a személyi testőr kíséretében, összesen 11-en érkeztek a városba.

Kesha és édesanyja a magyar rokonokkal a szentesi vendégház udvarán. Fotó: Facebook.com

Kesha és édesanyja a magyar rokonokkal a szentesi vendégház udvarán.
Fotó: Facebook.com

A hírekkel ellentétben nem a közösségi közlekedést vették igénybe, hanem egy angol cég hosszú körutakra kialakított, alvásra is alkalmas, minden luxussal felszerelt bérelt járművével járják Európát. Úgy tudjuk, mindenkivel, aki szentesi tartózkodásuk alatt kapcsolatban volt velük, titoktartási nyilatkozatot írattak alá. A családtagokkal készült közös képek is csak a hétfő délelőtti távozásuk után kerültek fel az internetre. Az énekesnő feltehetőleg a felhőtlen kikapcsolódás és a magánszféra védelme miatt hozta meg ezeket az óvintézkedéseket. Ez olyan jól sikerült, hogy annak ellenére, számos vendéglátóhelyet meglátogattak, sehol nem csapott le rájuk az autogramkérő tömeg. Tökéletes lehetett az átlagemberálca, mert a gyógyfürdő alkalmazottai is tőlünk tudták meg, hogy ki ejtőzött a medencében hétvégén.

– Az utolsó pillanatig fogalmunk sem volt arról, hogy ki érkezik szombat délelőtt. Egy olyan személy foglalta le a szállást, aki nem jött a társasággal. Hétfő reggel távoztak – mesélte a szentesi Szin-es Vendégház tulajdonosa, [namelink name="Molnár Lívia"]. Mind az öt szobát kibérelték, a magyaros étkezéssel nagyon elégedettek voltak, rendkívül kedves, udvarias vendégeknek ismerték meg az amerikai társaságot. Kitöltötték a bejelentőlapot, mint bárki más, kijártak a városba sétálni, és a rokonokkal találkoztak. Ennél többet nem mondhat, mert őt is köti az egyezség, magyarázta.

A Kecse-Nagy családot telefonon kerestük, egy férfi udvariasan elhárította a kérdéseinket. A család ősi, Kéreg utcai házában még ma is a leszármazottak élnek, ők azt mondták: nem tudtak [namelink name="Kesha"] látogatásáról. Arról, hogy tényleg itt járt, mindössze néhány, a Twitteren és a Facebookon nyilvánosságra hozott bejegyzés és fotó árulkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!