Szentes és környéke

2019.03.29. 13:55

Őrbottyánban készítik a derekegyháziak harangját

Látványos szakaszához érkezett a derekegyházi templom építése.

Kovács Erika

Derekegyház életében jeles nap lesz június 16-a. Ezer év után ismét lesz temploma a településnek. [namelink name="Kiss-Rigó László"] szeged– csanádi megyés püspök szenteli fel Isten házát. Mint megírtuk, a helyiek egy új harangra gyűjtenek, mert a kápolna kis harangja már nagyon rossz állapotú, nem javítható.


– A harang bruttó 1,3 millió forintba kerül. Pluszköltséget jelent a beszerelés és a harang villamosítása. Az összeg felét a beérkezett adományokból március elején átutaltuk a harangöntő mesternek – tudtuk meg Szabados Katalintól, a Derekegyház Templomáért Alapítvány kuratóriumi tagjától.

Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A harang Gombos Sándor harangöntő mester őrbottyáni műhelyében készül. A derekegyháziak remélik, a templomszentelésre a helyére kerül.


– Várjuk és nagy köszönettel fogadjuk a további adományokat a 3A Takarékszövetkezetnél vezetett 57200017- 10019566 számú számlánkra – mondta. Közben az önkéntesek már az oltárterítőket is hímezik. Mivel több garnitúrát készítenek, így ebbe a munkába is be lehet kapcsolódni. 


Szabados Katalin hangsúlyozta, az összefogás szép példája, ahogyan az emberek összefogtak az épülő templom harangjáért és az oltárterítők elkészítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!