Szentes és környéke

2017.07.17. 17:18

Színészkedett a polgármester

Az eső sem riasztotta el a fesztiválozókat Árpádhalmon. Idén sem száradt a helyiekre a csöröge, kihűlni sem volt ideje.

Kovács Erika

– 110 évvel ezelőtt nyílt meg az első postahivatal Árpádhalmon. Akkoriban Zoltántéren volt a posta, a vasútállomáson – mondta Tóth László, a Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriumi elnöke szombaton Árpádhalmon.


A jubileumról a csörögefesztiválon emlékeztek meg. A Fábiánsebestyén–Árpádhalom vasútvonal 45 éve szűnt meg. Akkor költözött be a településközpontba a posta, egy régi épületbe. 30 éve pedig új épületet kapott a hivatal.

 

Galéria kép


A csörögefesztiválon 15 kiló lisztből sütöttek fánkot, ami az utolsó morzsáig elfogyott. A nap folyamán színes program várta a helyieket és az elszármazottakat. Tavaly elmosta a rendezvényt az eső. Most is kaptak az árpádhalmiak egy kisebb felhőszakadást a nyakukba, de a szervezők felkészültek: nagy sátrakat állítottak.


A fesztiválon fellépett az Árpádhalmi Amatőr Művészeti Csoport is. A Helén és a tehén című pajzán mesét adták elő. A darab, amelynek egyik főszereplője Szarka Attila, helyi polgármester volt, sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!