SZIN Szeged

2017.08.25. 20:30

49 év után tért vissza a SZIN-re a 70 éves Zsuzsa mama, aki az első sorban szeretett volna tombolni

Szeged - Az 1968-as első szegedi Ifjúsági Napokon jutalomból vehetett részt a békéscsabai Lőrincsik Andrásné Zsuzsanna, akit most 70. születésnapjára unokái leptek meg egy SZIN belépővel pénteken.

Arany T. János

A Szegedi Ifjúsági Napok hátsó, VIP bejáratánál tortával várta a rendezvény egy különleges látogatóját péntek délután Jávorszky Iván, a fesztivált szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. ügyvezető igazgatója. A tortával a vasárnap 70. születésnapját ünneplő békéscsabai Lőrincsik Andrásné Zsuzsannát köszöntötték, aki 49 évvel ezelőtt az első SZIN-en vett részt utoljára.

49 év után tért vissza a SZIN-re  a 70 éves Zsuzsa mama. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


– 49 év múlva ugyanitt! – köszöntötték Zsuzsa mamát unokái és a SZIN szervezői. A szabályoknak megfelelően Zsuzsa néni személyijét is beszkennelték, majd egyik unokája, Lagzi Dorka erősítette a csuklójára a belépésre feljogosító karszalagot. Míg az ünnepelt családja és a szervezők körében végig sétált a Partfürdőn elmesélte, a főiskola elvégzése után valószínűleg a kiemelkedő munkája elismeréseként kapott SZIN belépőt három kollégájával együtt. A két fiú és két lány vonattal érkezett Szegedre, ami maradandó élményeket okozott Zsuzsa néninek.

49 év után tért vissza a SZIN-re  a 70 éves Zsuzsa mama. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


– Kollégiumban laktunk, sokat sétáltunk a városban. A legemlékezetesebb, hogy életemben először akkor jártam a Szegedi Szabadtéri Játékokon, amelyen a Bánk bánt láttak. Emlékszem, akkor ment a táncdalfesztivál, mindenhol Mary Zsuzsi szólt – idézte fel az emlékeit az idei SZIN legidősebb látogatója.


A babzsákba azért nem mert beleülni, mert attól tartott, már nem bírna felkelni belőle, de egy első soros tombolásban szívesen benne lett volna Zsuzsa mama, akinek végül Aranyosi Péter humorista műsorával kellett beérnie. – Pont ő az, akit szeretek – örült meg a fiatal stand upos műsorának.

Péntek délutáni hangulat a SZIN-en. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


– Ez a mai fesztivál egész más, sokkal vidámabb, szabadabb, az én időmben kötöttebb volt a program, mindenhová együtt mentünk. A mai szervezők viszont nagyon felkészültek, az ellenőrzés és a karszalag is újdonság számomra – értékelte a 49 év alatt történt változásait.

Címkék#Szeged#SZIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!