SZIN Szeged

2017.08.27. 18:15

Közel 90 ezren buliztak az idei SZIN-en: videón és több száz fotón a legjobb pillanatok!

Szeged - Közel 90 ezren fordultak meg a négy nap alatt idén a Szegedi Ifjúsági Napokon, a legtöbben szombat éjjel szórakoztak az újszegedi Partfürdőn. A szervezők már a 2018-as, jubileumi, 50. fesztiválra készülnek.

A. T. J.

– Őszintén mondhatom, nagyon jól sikerült a fesztivál. Közel 90 ezren szórakoztak a Partfürdőn négy nap alatt – tájékoztatott Jávorszky Iván, a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. ügyvezetője. Komoly rendbontás nem történt, lopásról sem érkezett bejelentés a szervezőkhöz. Az utolsó napon, szombaton, amelyen a legtöbben voltak, a Kistehén Tánczenekar koncertjén tűnt a legemelkedettebbnek a hangulat, ami nem csoda, mert a DJ-ktől és néhány fellépőtől eltekintve ők zárták az estét.

Péterfy Bori, Fish!, Wellhello, festékes parti és óriás flamingó a SZIN zárónapján. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A fellépők részéről idén sem maradtak el a különleges kérések. Az egyik külföldi zenekar négy üveg olyan pezsgőt kért, amelynek 65 ezer forintba kerül palackja. Nem kaptak. Egy másik csapat öt sajttálhoz ragaszkodott, amiből végül csak egyet ettek meg. Egy-két együttes a komoly alkoholfogyasztásra hajtott, azaz a fellépés előtt és után is ittak rendesen – tudtuk meg nem hivatalos forrásból.


A vasárnap reggel a pakolásról szólt, nemcsak a szervezők és a takarítók küzdöttek a romokkal, de a sátrazók is a sátraikkal. Az egyik sátorlakó az előző esti buli hatása alatt kicsit fáradtan, de annál nagyobb igyekezettel próbálta lebontani és összepakolni ideiglenes lakhelyét kora délelőtt, de amikor a biztonságiak szóltak neki, hogy délig kell elhagyni a Partfürdő területét, fáradtan rogyott le a félig lebontott sátor mellé és folytatta az alvást.

Vasárnap már költözés: sátorbontás a SZIN-en. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA



– Én már egy ideje nem az előadók, hanem a társaság miatt járok a fesztiválra – mondta a 20 éves Csorba Máté. A fiatalember szerint jól megszervezték a fesztivált, panaszkodni csak arra tudott, hogy egyik kedvenc zenekarának a koncertjét, a hardpopot játszó Fish!-t késő délutánra időzítették, amikor még világos volt, így nem volt annyira jó a hangulat. – Végig sátraztam, ott sem volt gond. Ha valaki aludni akar, legyen elég fáradt hozzá, és kész. A haverok az én sátramban tartották a táskáikat, de nem tűnt el semmink a négy nap alatt – értékelte a fesztivált röviden Máté.


A szervező cég ügyvezetője, Jávorszky Iván hozzátette, egy kis pihenés után hamarosan elkezdik szervezni a 2018-as, jubileumi, 50. fesztivált.

Címkék#SZIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!