Színes hírek

2007.01.25. 15:19

Átgondolják a testi fenyítés alkalmazását a japán iskolákban

Átgondolják a japán iskolák a testi fenyítés újbóli engedélyezését, mert az utóbbi időben túl sok olyan diák lett öngyilkos, akit társai az iskolában terrorizáltak.

Egy kormányzati felkérésre készített jelentésben a szakértők azt javasolják a japán iskolák vezetőinek, gondolják át a diákok testi fenyítését tiltó elvet. Egyre nő ugyanis azoknak a diákoknak a száma, akikkel erőszakoskodnak osztálytársaik.

Úgy találták, hogy ez a fajta terrorizálás 1999 és 2005 között negyvenből tizennégy fiatal öngyilkosságában közrejátszott. A japán diákok egyébként is nagy nyomás alatt állnak: kötelességük jól tanulni.

Bár a japán oktatási miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy az iskolán belüli erőszak nem játszik szerepet az öngyilkosságokban, a jelentés késztői szerint mindenképpen fontos, hogy megbüntessék a kötözködőket, és figyelmeztessék azokat a tanárokat, akik elnézik ezt.

Japánban 1947 óta tilos a diákok nevelő célzatú testi fenyítése, ez a környező országokban is tiltott. Világszerte 109 országban nyilvánították jogellenesnek a diákverést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!