Bulvár, celeb

2009.08.23. 20:01

Madonna késett, de győzött

Az év szuperkoncertjét rendezték meg szombat este a Kincsem Parkban: Madonna pályafutása során először lépett fel Budapesten, 50 ezres tomboló közönség előtt.

Fekete Klára

Madonna késett, még most sem tudjuk, miért. A tervezett 8 órai kezdés helyett szombat este 10 óra után jelent meg a színpadon, helyesebben: berobbant a lovak és az 50 ezer magyar közé. Ezt követően olyan 2 órás showműsor következett, amelyben mindent bevetett a stáb, mindent, ami fény- és hangtechnikában, kivetítésben, táncban, énekben elővezethető. Az 51 éves világsztár 1–2 számot kihagyva végigmozogta – táncolta, ugrálta, kúszta-mászta – a koncertet, miközben nyolcszor öltözött át.

A hálás, jórészt tinikből, és nem Madonna-korúakból álló közönség tombolt, az ismertebb számokat együtt énekelték vele a rajongók. Madonna párszor szeretetéről biztosította a hallgatóságot – szeretlek, Magyarország, szeretlek, Budapest –, a hatást el is érte vele, de hát azért tudjuk: ezeket a másodperceket is előre beépítették a műsorba. A La Isla Bonitát „megmagyarorsította", romásította, egy spanyol cigányzenekarral – a hatás leírhatatlan volt.

Fotó: MTI/Kollányi Péter

50 ezren ráztak a Kincsem Parkban.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

Madonna – mint már írtuk – sajnos késett, addig a nem mindenki által ismert DJ hergelte a közönséget. Rajongótábora viszont időben érkezett. Voltak, akik már reggel letáboroztak a Kincsem Park bejáratai előtt, hogy a legjobb állóhelyeket kapják, a többség azonban 6 óra után özönlött be a lóversenypályára. 6 és 7 óra között mintegy 50 ezer ember vonult meglepően türelmesen a metró Pillangó utcai megállójától végig az Albertirsai út teljes hosszában, Madonna-relikviákat, perecet és koncertjegyeket árulók között.

 oncert, számokban

Madonna csapata 18 busszal és 76 kamionnal érkezett. Közel 300 technikus dolgozott a 2500 négyzetméteres színpad felépítésén. 8 tagú kísérőzenekar, 4 vokalista, 14 férfi-, 6 női táncos és egy spanyol romacsapat is színre lépett. A világsztár magánrepülővel érkezett Budapestre Londonból, de nem aludt itt.


Több biztonsági ponton áthaladva soroltak be a népek a korlátokkal leválasztott szektorokba. A tömeg, bármekkora is volt, lötyögött a Kincsemben, még egyszer ugyanennyien elfértünk volna, pedig még a megaszínpad és Madonna kamionjai is foglalták a helyet.

E sorok írója a legolcsóbb, 15 ezer forintos bronz szektorban szorongott, ahonnan Madonna egy ugráló pontocska volt csupán. Látványnak maradt a kivetítő, a leírhatatlan hatás, az élő koncert élménye – és a profizmusra való rácsodálkozás. A goldjegyesek 30 ezerért a színpad elé épített kifutó előtt taposhatták egymást, és ők tényleg láthatták Madonnát. Ez nagy dolog ahhoz képest, hogy a 110 ezer forintos VIP-jegyesek ültek a lehető legtávolabb a színpadtól.

Madonna Budapesten - KÉPGALÉRIA


Madonna késett, emiatt belecsúszott az esőbe a koncert. Fél 12 körül kezdett neki esni, s amikor éjfél körül a pop királynője úgy tűnt el a színpadról, mint a kámfor, és megjelent a Game Over felirat, egy bőrig ázott vert sereg maradt ott a lovin. Térdig járva a pillepalackokban, meneteltünk a metrómegálló felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!