TudósBlog

2010.01.22. 23:44

Educatio kiállítás

2 napig tart a felsőoktatási intézmények bemutatkozása az Educatio kiállításon a budapesti Syma csarnokban.

Ma fölhatoltam a fővárosba és megnéztem hogyan mutat egyetemünk a hazai versenyben. Már tavaly is illett volna megnézni, de úgy emlékszem, valami közbejött. A karunkat a HÖKöseink képviselték - más karok esetén magasabb szintű jelenlét is volt (dékánhelyettes, dékán asszony, dékáni hivatalvezető stb.). Ja bocs, tőlünk is volt 1 dékánhelyettes ;-), de lényegében nem dolgozott.

Tényleg sokan voltak ott, a komoly érdeklődők száma azért nem volt frenetikus, de arányos és érdemi. Ami a leginkább tetszett, az az egyetemünk standjának a helye: a fő csarnokban (2 volt, egy nagy és egy mellék), a főszinpad mellett. OK, emiatt sokszor hangos volt a környék, de mégis: az SZTEt talán a leggyorsabban találtam meg, pedig nem néztem a térképet. Persze extra megfigyeltem, hogy ez mennyire hatott az érdeklődők számára, és eléggé. Nehéz ezt számszerűsíteni, de a PTE és a DE TTKs felületére szemre is lényegesen kevesebb beütés volt. Úgy tűnt, a jó hely többet számít, mint az egyenpólók, a bemutatott nyomtatott áramkörök, karriertanácsadó progik, cukorkák, ilyesmik. Nálunk az SZTE föliratú yoyo lehetet a fődíj, de máshol is volt celebfölismerő vetélkedő (!), amivel valamit lehetett nyerni. Rengeteg külföldi egyetem is nyomult, többnek az volt a fő üzenete, hogy nincs náluk tandíj.

Összesen 20-30 ezer látogatót jósoltak. Érdekes, látványos és tanulságos volt látni, hogy ki mivel erőlködik. Az egyik dunántúli egyetemnek extra lowcost cucca volt. Utólag gondolkodtam rajta, hogy ez már annyira kilógott, hogy szándékos PR hatásnak is elment. Lehetett géppuskát nyaggatni a Nemzetvédelmi Egyetem standjánál, nálunk fogorvosi székbe ülni, a pécsiektől pedig begyűjtöttem egy ördöglakat félét. Épp egy ilyen kari ajándékon dolgozom, de bár ez az ilyen freakeknek extra tetszett, attól tartok, hogy megosztja majd a teljes populációt. Talán le kell majd hátrálnunk az egységes ajándékról (mint amilyen tavaly az ugráló bab volt). Mondjuk ezen a téren nem volt semmi eget rengető a pályán. Az viszont mókás volt, hogy mind az ELTE, mind a Pázmány ugyanazzal a 375 évvel  reklámozta magát.

CsendEstiBor...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!