TudósBlog

2014.02.22. 16:53

Feketelista

A tudományos élet öntisztulási jelenséget mutat.

Nemrég kaptam egy linket a "tudományos" folyóiratok tiltólistájához. Csak rápillantottam akkor, és persze meghümmögtem a vele kapcsolatban hallott horror történeteket. Most viszont a küszöbön a bumbus: az IJEAT rövidítésű publikációs fórum a nyakamra mászott emailben, és szépen hozza az összes szimptómát. Hatástényezőt ígér, OK, nagyon gyanús az 1.000 érték, de az igazolásul megadott link is a semmibe mutat, vagy legalább is nem lelem ott a megnyugtató választ. 

A "légyszi küldjél már kéziratot" levelükben mindent ígérnek: 5 bíráló, de ezek oly sebességgel dolgoznak, hogy a publikálási igazolást (!) két héten belül ki bírják ereszteni. Sokat elárul, hogy a számlával együtt. Mert hogy az ingyenesen olvasható újság a szerzőket szerény 120 dolcsira leveszi (ha 10 oldalban össze tudják foglalni a gondolataikat). Amúgy brutális méretű szerkesztőbizottsága van, ami nyomokban tartalmaz Indián kívüli elemeket is.

A Web of Science folyóirat listájában persze nincs benne... Talán föntiekben össze is foglaltam az üzleti modelljüket :-(

Csend, esti bor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!