TudósBlog

2015.04.19. 23:09

Diákköri

Szombaton Szegeden zárult az Országos Tudományos Diákköri Konferenciák 32. évada.

Az eredmények (többnyire) elérhetők az egyes tudományos szekciók oldalain. Az Informatikai Szekció zárult az aulában.

Ugyan nem illik az egészet egyetemek versenyeként fölfogni, de kb. mindenki ez iránt érdeklődik a leginkább. Íme a tiltott táblázat:

 

Egyetem

I. díj

II. díj

III. díj

Különdíj

összesen

BME

5

8

3

7

23

SZTE

2

1

6

2

11

PE

4

2

3

1

10

ELTE

2

2

2

2

8

PPKE

1

 

1

3

5

PTE

 

 

 

1

1







összesen

14

13

15

16

58

 

Namost a táblázatot az összes szerzett díj szerint rendeztem ugyan, de persze a hasonló összevetésekben sok más elvet szokás követni. Az egyik a lexikografikus lenne: tehát első sorban az első oszlop szerint rendezünk, és a másodikbeli érték csak akkor játszik, ha az első szerint egyezés van stb.  E szerint a negyedik lenne az egyetemünk. Aztán lehetne súlyozva is értékelni a díjakat, az is adna 1 sorrendet.

Ugyan persze szeretünk versenyezni, de a felsőoktatás jelenlegi bikarodeója / vesszőfutása idején sok más dologra kell figyelnünk a diákköri előtt. Aztán az egyes egyetemi rutinok, gyakorlatok, kialakult szokások is erősen befolyásolják az eredményeket - miközben más fontos szempontok szerint az egyetemek jobban állhatnak. Szóval ez csak egy érdekes vetület, de nyilván nem az elsődleges fontosságú. Ennek ellenére persze örülünk a sikereinknek.

Csend, esti bor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!