Szövevényes csempészési ügy

2021.12.07. 10:30

Közel 15 kg kábítószerrel bukott le

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki autójában megközelítőleg 15 kg marihuánát próbált meg átcsempészni a határon.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vádlott külföldi munkavállalása során ismerkedett meg egy szerb férfivel, akinek azután tavaly novemberben a segítségét kérte, amikor hazafelé tartva az autója Szerbiában lerobbant. Az autót a vádlott javításra az ismerősénél hagyta Újvidéken, majd egy hónap múlva visszament érte. Ekkor megállapodtak abban, hogy a vádlott 2000 euró fejében elviszi az autót Bécsbe, az abban már elrejtett kábítószerrel együtt. A megállapodás szerint a pénzt a szállítmány átvételekor fizették volna ki a férfinek.

 

A vádlott a megállapodásnak megfelelően az autóval belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél 2020. december 18-án reggel 9 órakor.

 

A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során megtalálták és lefoglalták a vádlott által vezetett autó karosszériájában kialakított és több rejtekhelyen eldugott 33 csomag, mindösszesen 14,8 kilogramm zöld növényi törmeléket. A csomagok marihuanát tartalmaztak, melynek tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

 

A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

 

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!