Új üzemeltető a piac élén

2021.12.18. 07:00

Magas a fertőzöttek száma Mindszenten

A helyi piac és a komp üzemeltetési pályázata is lezárult, régi és új vállalkozókkal a fedélzeten. A mindszenti testületi ülésen a járvány helyi tapasztalatairól, a növekvő esetszámról is beszámoltak helyi háziorvosok. 

T. Sz.

Forrás: Tábori Szilvia

A Covid járvány helyi tapasztalatairól is elhangzott tájékoztató a legutóbbi, a napokban tartott mindszenti testületi ülésen. Mint azt lapunknak Zsótér Károly Sándor polgármester elmondta: a háziorvosok statisztikai adatai beszédesek, hiszen míg tavaly decemberig 125 fertőzöttet regisztráltak Mindszenten, majd idén januártól áprilisig mindössze közel 80 főt érintett a járvány, tavasztól késő őszig már majdnem 220 helyi lakos betegedett meg. 

A háziorvosok hangsúlyozták a járványügyi szabályok szigorú, következetes betartását, a harmadik oltás felvételének fontosságát. 

Eközben Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhely Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ vezetője arról tájékoztatta a mindszenti testületet, hogy szerencsére az ellátórendszer idős gondozottjai a megyei átlag alatt érintettek. 

A strand, a komp és a piac üzemeltetéséről, a járvány helyi tapasztalatairól is beszámoltak a testületi ülésen. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A közelmúltban pályázatot hirdetett a városvezetés a piac, illetve a komp üzemeltetésére, mindkét kiírást eredményesen zárták: 

a helyi vásározó terület január elsejétől Jancsovics Attila elképzelései szerint működhet. A révátkelő körüli feladatokat továbbra is az eddigi vállalkozó látja el, aki eddig is mindenki megelégedésére dolgozott. 

A testületi ülés napirendjén szerepelt a mindszenti Tiszai strand működéséről szóló beszámoló. Ahogy a polgármester fogalmazott: idén egyértelműen egy új felfogású és jó irányú működtetési rendszer alakult ki. Jövőre szintén a mostani csapat folytatja a megkezdett munkát. Szándékaik szerint, 2022 nyarán a tartalmas nappali kikapcsolódást szolgáló fejlesztésekre koncentrálnak, részben a sportolási lehetőségek bővítésével, illetve  kulturális, művészeti programokkal. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!