Előre terveznek az autósok

2022.01.05. 13:39

Ennyi éves e-matricát még soha nem vettek elővételben

Munkatársunktól

Illusztráció: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Minden eddiginél eredményesebb volt az előértékesítési kampány: sosem vásároltak még meg annyi éves autópálya-matricát az év végi akció keretében, mint tavaly decemberben. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint mintegy 162 ezer 2022-es, éves országos és megyei úthasználati jogosultság talált gazdára 2021 utolsó hónapjában. 

 

A 2016-ban bevezetett decemberi elővásárlási lehetőség népszerűsége folyamatosan nő. Míg az induláskor még csak bő 76, tavalyelőtt pedig valamivel több mint 142 ezer következő évre szóló vignetta kelt el. A tavaly decemberben megvásárolt majd 162 ezer e-matrica 14 százalékkal haladja meg a korábbi legmagasabb értéket. Az érvényességi idő kezdete előtt megvásárolt 2022-es éves autópálya-matricákból 70 ezer volt éves országos, a fennmaradó 92 ezer pedig megyei úthasználati jogosultság. 

 

– Az autósok egyre tudatosabban terveznek az autópálya-matricák nyújtotta előnyökkel, egy megváltott jogosultság tizenhárom hónapon át biztosít úthasználatot az ország vagy egy-egy megye teljes hálózatán – mondta Bartal Tamás vezérigazgató. Az éves országos pályamatricából csaknem 139 ezret személygépkocsikra (D1 díjkategóriájú járműre) vásárolták, a bővülés itt is 14 százalékos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!