Fitt Forma-évzárás tornával

2022.01.05. 20:30

Gut Gabi edző: Látni a mosolyt az arcokon megfizethetetlen és elmondhatatlan érzés

A szegedi Gut Gabi vezette Fitt Forma-közösség Zákányszéken zárta az elmúlt évet, és már idén tartottak egy online alakformáló tornát. A tervekről is beszélgettünk az ismert trénerrel.

Imre Péter

Közös tornával zárták 2021-et és indították az idei, 2022-es évet. Fotó: Gyuris János

– A Queen 30 éve elhunyt front­­emberét, Freddie Mercu­ryt idézve: „Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem az embereket – akárhogyan is. Még ha csak fél órára. Ha szerencsésnek érzik magukat általam, jól érzik magukat, vagy mosolyt csalok egy szomorú arcra, számomra ez megfizethetetlen”. Ezt vallom én is – kezdte beszélgetésünket a szegedi edző, a Fitt Forma-közösség vezetője, Gut Gabi. A december 29-i zákányszéki sportcsarnokban tartott évzáró alakformáló torna és a január 1-jei nyitó online tréning is szóba került. 

– Látni a mosolyt és a meghatódottságot az arcokon, azt, hogy közösségünkben olyan pillanatokat élhetünk meg együtt, ami egy életen át elkísérhet mindenkit, amiből mindig meríthetünk és töltekezhetünk, megfizethetetlen és elmondhatatlan érzés – mondta Gut Gabi, felidézve a zákányszéki évzárót. Ahogy fogalmazott: tapasztalni lehetett az áradó energiákat, a lüktetést, a lendületet, és biztos benne, hogy a pozitív érzések nyomot hagytak a résztvevőkben, hitet, erőt adtak nekik, és segítettek elhinniük azt, hogy értékesek és büszkék lehetnek magukra. 

– Közösségünk tagjai a tor­­nával, a mozgással rendsze­resen tesznek azért, hogy egészségesek és kiegyensúlyozot­tak legyenek, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Azt szok­­tam mondani: üres kútból nem lehet vizet meríteni, viszont a résztvevőink „kútjában” a sportnak köszönhetően még sok „víz”, tartalék van, és egyre több lesz benne – állapította meg. 

– Mindenkinek köszönöm a 2021-es évben megélt Fitt Forma-tornák, -táborok, -rendezvények támogatását és az ottani élményeket. Mert a ruhánkat és a pénzünket elvehetik tőlünk, de nincs olyan hatalom a Földön, amely ugyanezt megtehetné az élményeiddel, az emlékeiddel, a felejthetetlen és meghatározó érzéseiddel. Higgye el minden lány és fiú, nő és férfi, hogy a legdivatosabb és a legjobban mindenkin a sportcipő és a sportruha áll, mert azt használva egyre fittebbek, csinosabbak lehetünk. És nagyon fontos az „ezt is megcsináltam” érzés – fejtegette lelkesen Gabi. 

Megemlítette, hogy 7 kategóriában 30 díjazott és egy kü­­löndíjas vehetett át érmeket, serlegeket, okleveleket Zá­­kányszéken. Elbúcsúztak 2021-től, és január 1-jén már megkezdték az ideit egy online tornával. – Így kell indítani az új évet, 2022 a Fitt Forma esztendeje lesz – szögezte le. 

– Január elejétől az online foglalkozások mellett hat településen várok minden mozogni vágyót, sok tornával, új óratípusokkal, újításokkal – folytatódnak a Fitt Forma Iskola képzései is, amelyek január 8-án startolnak – még színesebbé téve az edzéseket, amelyeken egy héten akár többször és többen is részt vehetünk, együtt lehetünk. Úgy érzem, fantasztikus, élmény- és energiagazdag esztendő vár ránk. De azt csakis mi, közösen tehetjük ilyenné – jelentette ki Gut Gabi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!