Koronavírus

2022.01.08. 10:00

Ma is oltanak regisztráció nélkül megyénkben

Egyre gyorsabban terjed hazánkban az omikron-variáns, megyénkben péntek reggelig újabb 132 fertőzöttet regisztráltak. Ezért fontos a vakcina beadatása, ezt ma is időpontfoglalás nélkül lehet kérni megyénkben összesen hét helyszínen.

Kiss Anna

Forrás: Karnok Csaba

Elindult az ötödik hullám, amelyet az omikron-variáns okoz – közölte Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora tegnap a Kossuth rádióban. Megjegyezte, az omikron fertőzőképessége miatt több tízezres esetszámokra lehet számítani, de az oltottaknál csak enyhe felső légúti megbetegedést okoz. Hangsúlyozta, teljes védelmet csak a harmadik oltás ad. 

 

Oltási akciók 

 

Éppen ezért januárban is oltási akciót tartanak minden csütörtökön, pénteken és szombaton a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. Tehát ma is kérhető előzetes időpontfoglalás nélkül a koronavírus elleni oltás, melyet megyénkben összesen hét helyszínen lehet beadatni 10 és 18 óra között. Csongrádon a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben, Hódmezővásárhelyen a Dr. Imre József utca 2. szám alatti régi gyógyszertárban, Kisteleken a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nkft. Kossuth utca 19. szám alatti intézményében, Makón a régi véradóban, Mórahalmon a MÓRA-VITÁL Kft.-nél, Szegeden a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben, míg Szentesen a Sima Ferenc utcai rendelőintézetben adják be az oltást. 

 

Háziorvosnál is kérhető 

 

Emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. Mórahalmon Sebők Zsuzsanna, Fehér Éva és Vághy Imre Richárd körzetében január 14-én és 15-én lesz akciónap, a háziorvosok beszámolója szerint ezeken a napokon bárki, tehát nemcsak a körzetükből érkező páciens kérheti előzetes regisztráció nélkül az oltást. A mórahalmi orvosok Pfizer- és Sinopharm-vakcinával oltanak majd. Szatymazon az 1. számú háziorovosi rendelőben Lengyel Dezső orvos vezetésével pénteken és szombaton tartanak akciónapot. Ma este 18 óráig lehet még jelentkezni. (Az oltóanyag mennyiség miatt előzetes bejelentkezéshez kötötték az oltást, közölték, még 6 személy jelentkezhet a délután folyamán.)

 A 2. számú háziorvosi praxisban január 28-án és 29-én szervezi meg Lengyel Andrea háziorvos az akciónapot, aki azt kéri az érdeklődőktől, hogy január 21-ig telefonon jelezzék igényüket rendelési napokon 11 és 12 óra között. 

 

15,5 milliót oltottak el 

 

A koronavirus.gov.hu oldalon közzétett információk szerint Magyarországon továbbra is bőven van vakcina mindenkinek. Azt javasolják, hogy aki már négy hónapnál régebben kapta meg a második oltását, az kérje a harmadik adagot. Hozzátették, a kórházi oltópontokon továbbra is elérhető mind az öt, még rendelkezésre álló vakcina: Pfizer, Sino­pharm, Moderna, AstraZeneca és Janssen. Közölték, a beérkezett összesen 28 millió adag vakcinából 15,5 millió adagot oltottak el eddig első, második és harmadik oltásra. 

 

Ugyanakkor tovább emelkedett a betegek száma Csongrád-Csanád megyében, péntek reggelig újabb 132 fertőzöttet regisztráltak. Így már 56 ezer 896-an kapták el megyénkben a koronavírust. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!