Tehetséges művészként kapnak támogatást

2022.01.12. 20:41

Megyénkben három fiatal nyert támogatást a MOL Tehetségtámogató Programjában

Csongrád–Csanád megyében három fiatal művész pályázott sikerrel a MOL Tehetségtámogató Programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetségek pályafutását.

delmagyar.hu

2021-ben összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató Program művészet és tudomány kategóriáiban, a MOL Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatal nyeri el a pályázati támogatást. A 10-18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió Ft támogatásban részesültek, míg a 19-23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió Ft-ra pályázhattak. – írja a MOL Alapítvány közleményében.

Csonka Zétény Makóról

A 13 éves fiatal három éve foglalkozik filmezéssel, ezalatt az idő alatt több pályázaton is sikerrel szerepelt; legutóbb tavaly nyerte el a Hungarikum Videópályázat első helyezését az Értékünk Csongrád–Csanád megye kategóriában. Szeretne egy dokumentumfilmsorozatot forgatni tehetséges fiatalokról, amelyhez a pályázati támogatás segítségével fogja beszerezni új videokameráját és mikrofonját.

Haluska Lara Jázmin Szegedről

A 12 éves hegedűs öt éve játszik választott hangszerén, és már komoly sikereket tudhat magáénak: tavaly a Medici International Music Competition megmérettetésen első helyezést ért el. Lara a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola ének tagozatának tanulója, az iskolai kórus szólistája és a tanári zenekarban is rendszeresen fellép. A sokoldalú tehetség énekelni, táncolni, zongorázni és komponálni is szeret. A támogatásból egy minőségi hegedűvonót szeretne beszerezni.

Kollár Villő Szegedről

Szegeden található az ország egyik kiemelkedő hárfás műhelye, így a 12 éves tehetség fejlődése biztosított ebben a közegben. Villő a tavalyi Országos Hárfaversenyen első helyezést ért el, fellépett már a Szeged Tavaszi Hárfanapokon, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, valamint Zágrábban és Újvidéken is koncertezett. 

A Virtuózok verseny különdíjasaként hamarosan országos és külföldi fellépés–sorozatra indul a Virtuózok Kamarazenekarával. A pályázati támogatást hárfahúrkészlet és kemény hárfatok beszerzésére fordítja, amely megfelelően védi saját hangszerét a szállítás során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!