Majdnem megúszta

2022.01.04. 11:22

Nem fogja elhinni, mi buktatta le a szabálytalanul közlekedő nőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy rendőri igazoltatás során diktált be hamis adatokat.

delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A vádirat szerint az autót vezető nőt 2021. február 22. napján délben vonták közúti ellenőrzés alá a rendőrök Sándorfalván. A vádlottnál semmilyen személyes okmány vagy a gépkocsira vonatkozó okirat nem volt, adatait az intézkedő rendőröknek bediktálta. 

Ennek során a vádlott egy azonos vezetéknevű, de más keresztnevű nőként tüntette fel magát. Az intézkedés során 15 ezer forint helyszíni bírságot szabtak a vádlottal szemben, majd az ezzel kapcsolatos nyomtatványt a nő az álnéven alá is írta.

 

A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a bediktált adatok a személyi nyilvántartásban szerepelnek, azonban a rendelkezésre álló képet jobban összehasonlítva a vádlottal észrevették, hogy a nőnek az arcán egy olyan anyajegy van, ami nyilvántartási képen nem szerepel.

 

Az egyébként érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező nő hamisan vádolt meg mást szabálysértés elkövetésével.

 

A járási ügyészség a vádlottat hamis vád vétségével és közokirathamisítás bűntettének kísérletével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!