Magyarcsanád

2022.01.18. 17:54

Nem kérnek Márki-Zayból

A hódmezővásárhelyi-makói választókerület 15 polgármestere levelet írt Márki-Zay Péternek.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Hódmezővásárhely lassan 4 éve sajnos mindannyiunk számára intő példa: fejlődés helyett vegetálás, béke helyett polgárháborús hangulat jellemzi az ön által vezetett várost. Nem akarjuk, hogy az általunk képviselt településeken is ez történjen – áll többek között abban a levélben, amit a hódmezővásárhelyi-makói választókerület 15 polgármestere fogalmazott meg Márki-Zay Péternek, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének. Az aláírók egyúttal jelzik, hogy a kormányfőjelölt helyi kampányeseményein nem vesznek részt, és arra kérik Márki-Zayt, hogy „az általa képviselt megosztó politikát ne hurcolja be közösségeinkbe!”

A levelet Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádalberti, Földeák, Királyhegyes, Kiszombor, Kövegy, Magyarcsanád, Makó, Maroslele, Nagyér, Nagylak, Óföldeák, Pitvaros és Székkutas polgármestere látta el kézjegyével; hiányzik róla Algyő, Csanádpalota, Mártély és értelemszerűen Hódmezővásárhely első emberének neve. A nyilatkozatot hétfőn Farkas János, Magyarcsanád polgármestere ismertette a nyilvánossággal, majd borítékba tette, hogy elküldje a címzettnek. A Délmagyarország kérdésére azt mondta, több kollégájával beszélgetve merült fel a levél megfogalmazásának igénye. 

– Mi dolgozunk,  nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre – tette hozzá Farkas.Farkas János a sajtótájékoztatón, a magyarcsanádi községházán. Fotó: Szabó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!