Szokatlan helyszínen koncerteztek

2022.01.02. 13:06

Újévi koncert Makón - köszöntővel

Szabó Imre

Forrás: Szabó Imre

- Az új esztendőben életbölcsességre lesz szükségünk - többek között ezt mondta köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester a makói Hagymaházban, a szombati újévi koncerten. A muzsikát a Magán Zeneiskola koncertfúvós zenekara biztosította, a sztárvendég Szekeres Adrien volt.

A polgármester szokásos újévi köszöntőjében mindenek előtt azoknak mondott köszönetet, akik helytálltak a járványban, és részvétet nyilvánított a hozzátartozóikat elvesztőknek erőt, kitartást és vigasztalást kívánva. 

Forrás: Szabó Imre

- Van- e elég erőnk, hogy a megpróbáltatásokkal teli utat együtt, közösen bejárjuk? - kérdezte. Válaszként arra utalt, Makó mindig kegyes volt az újjászületésekben, egyházi és történelmi nagyjaink ugyanis olyan emberek voltak, akik az örök értékek helyreállítását is szorgalmazták. 

A polgármester szerint a mostani válságos időkben is elégedettek lehetünk elért eredményeinkkel. 

- Városunk, térségünk most is bírta Lázár János honatya és a kormány bizalmát. Ennek köszönhetően sikerült újraindítani, növekedési pályára állítani a gazdaságot, támogatásokat bevezetni a bajba jutottaknak. Fejlesztéseink nem álltak le, sőt bővültek – utalt a Hagymatikum, illetve az oktatási, egészségügyi és sportlétesítmények sokmilliárdos megújulására. 

Forrás: Szabó Imre

- Ahhoz azonban, hogy a lehetőségeket valóra váltsuk, az kell, hogy jól döntsünk 2022-ben és helyesen mérjük fel a kihívásokat. Ehhez reális gondolkodásra, alázatra és életbölcsességre lesz szükségünk – hívta fel a figyelmet.

A Makón immár 28 éve hagyományos újévi koncertet ezúttal nem a szokásos helyszínen, a sportcsarnokban tartották meg, hanem a Hagymaházban, méghozzá két egymást követő előadással. A zeneszámokat a makói Magán Zeneiskola koncertfúvós zenekara adta elő Csikota József vezényletével. A nagy sikerű rendezvényre mindkétszer megtelt a nézőtér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!