Szegedi hírek

2022.02.05. 20:45

Arénacsúcsot döntött a Pick Szeged a Dabas ellen – Galéria

Már harminc perc játékot követően 21–11-re vezetett a Pick Szeged a Dabas ellen, végül 39–23-ra nyert a férfi kézilabda NB I. 13. fordulójában. Bodó Richárdék új arénacsúcsot állítottak fel a 39 találattal, ugyanis a Budakalász ellen 35-ig jutottak decemberben a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Szeged – 2022.02.05. Pick Szeged-Dabas NB I.-es férfi kézilabda-mérkőzés Pick Arénában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Pick Szeged–Dabas KC VSE 39–23 (21–11)

Férfi kézilabda NB I., 13. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1800 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.

Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6/1, Tönnesen 5, Bombac 2, Gaber 6, Bodó 3, Frimmel 4/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Rosta 5, Martins 5, Blonz 3, Mackovsek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Dabas KC VSE: Pallag – Ács 2, Z. Horvat 3/1, Garajszki, Koller 4, Szöllősi Sz. 4, Laurinyecz 1. Csere: Holló (kapus) 1, Tarabochia 2, Kende 2, Török 2, Horváth L. 2, Váczi M. Vezetőedző: Tomori Győző.

Hétméteres: 3/2, ill. 2/1.

Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

 

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Jó munkát végez a Dabas, nem lesz gondja, jövőre is első osztályban játszhat majd. Sok betegünk és sérültünk volt a héten, ezért nehezen edzettünk, pénteken voltunk a legtöbben, tízen. A legfontosabb, hogy haladunk előre, jó ritmusan kézilabdáztunk és nem sérült meg senki.

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Nyakunkon van a BL-szezon, ezért fontosak ezek a bajnokik, hogy összerázódjunk ismét. Küzdelmes mérkőzést játszottunk, célunk volt, hogy ne kapjunk gyors gólokat, ezt sikeresen teljesítettük.

Tomori Győző, a Dabas KC VSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, illetve az első két tavaszi bajnoki ponthoz a nagyszerű új arénában. Erős ellenféllel szemben gyakorolhattunk a felkészülésünk végén, illetve a hiányzók visszaillesztésével telt még ez a találkozó számunkra. Az éles bajnokság nekünk a következő héten kezdődik. Sok sikert kívánok a hazaiaknak a céljaik eléréséhez!

Garajszki Gábor, a Dabas KC VSE játékosa: – Gratulálok a Szegednek. Az első félidőben mutatott játékunk csalódást keltő volt, de a második játékrészre viszont már építkezhetünk a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!