A Paksot is lesimázta a Szedeák

2022.02.05. 10:42

Ezúttal is elérte a száz pontot, és meggyőző sikert aratott a szegedi kosárlabdacsapat – Galéria

Újabb hazai meccsét hozta nagyon simán a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely ezúttal a Paksot verte magabiztos, olykor pedig igen látványos játékkal: jól szórakozhatott a szegedi közönség.

Vajgely Pál

Forrás: Török János

Edzője és meghatározó játékosa nélkül állt fel a Naturtex-SZTE-Szedeák ellenfele, a Paksban ugyan átöltözött Eilingsfeld János, de a válogatott magasember nem lépett pályára. A szegediektől Szatmári már ott volt a társakkal, de visszatérésére még várni kell.

Bognár Kristóf és Kendrick Brown különpárharca zajlott sokáig a pályán: a Szedeák nyolcasa gyakorlatilag ott folytatta, ahol az elmúlt hetekben abbahagyta, gyorsan átlépte a tíz pontot. Hogy a szegedi előny nem volt ennyi, az Brown triplázásának köszönhető, aki négyet is beszórt távolról. A félidő végére így is két számjegyű lett a különbség, miután 34–32-t követően jöttek Davis triplái, és egy 8–0-s szegedi futás. 

A harmadik negyed elején megroppantotta ellenfelét a Szedeák, amely védekezésben is remekelt. Látványos megoldásokból sem volt hiány, Alston például a földre vetődve passzolt tovább egy elveszettnek tűnt labdát, amit Persons dobott be, majd Cook zsákolt a levegőből. Az amerikai triplája után számolhatott a közönség, 62–41-nél a húsz pontot is átlépte a különbség. Tizenhat gólpassznál járt ekkor a Szedeák, amelynél ezúttal is remekül járt a labda. 

Az utolsó negyedben egy kicsit megakadt a Szedeák já­téka, de amikor húsz pont alá jött a Paks, akkor mindig volt valaki, aki előrelépett: hol Alston faulttal együtt szerzett kosarat, hol pedig Keller triplázott, így az utolsó öt percre is maradt a meggyőző szegedi előny. A századik pont végül Rashun Davisé lett, akárcsak a legutóbbi hazai meccsét, a Paks ellenit is magabiztosan, nagy különbséggel húz­­ta be a Szedeák. 

 

Simándi Árpád: – Három negyeden keresztül remekül, nagyon jó energiával játszottunk. Az utolsó játékrészben már nem olyan gyorsan járt a labda, de győzelmünk így is magabiztos volt. Ezúttal is köszönöm a szegedi közönség támogatását! 

 

Szedeák–Paks 100–79 (24–19, 21–16, 25–18, 30–26)

 

Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 21. forduló. 

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. 

Vezette: Papp P., Kapitány, Györfy. 

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 26/6, Balogh 4, Cook 16/6, BOGNÁR 14/3, ALSTON 13. 

Cserék: Davis 16/9, Filipovics 2, Keller I. 7/3, Kerpel-Fronius 2, Mayer, Polányi, Tráser. Vezetőedző: Simándi Árpád. 

Paks: BROWN 31/15, Frank 4, Taylor 5/3, Goins 9, Pacevicius 9. 

Cserék: Kovács 2, MISLAV 16, Kiss 3/3, Pajor, Csizmadia. 

Megbízott edző: Jan Pavlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!