Vezető hírek

2022.02.15. 07:00

Sokan haltak meg lakástűzben

Illusztráció: Pusztai Sándor/ MW

Öten vesztették életüket lakástűzben csak a múlt héten – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Emlékezetes, hogy az egyik tragédia Csongrád-Csanád megyében történt, Szentesen, ahol egy melléképületben égett bent egy ember. 

 

Melléképület ráadásul most hétvégén is égett, akkor egy Szatymaz környéki tanyán csaptak fel a lángok. Szerencsére ott nem történt tragédia, a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet.

A szakemberek szerint a haláleseteket egy füstérzékelővel például meg lehetne előzni. A szoba közepén a plafonra szerelt füstérzékelő a tűz keletkezésének a legelején jelez, amikor még könnyű eloltani a kezdődő tüzet, illetve van még idő a menekülésre.

A Magyar Tűzoltó Szövetség szerint pedig az az egyik legfontosabb, hogy nyílt lángot soha sem szabad felügyelet nélkül, mert sok tüzet ez okoz. A lakásokban a fűtőberendezések meghibásodásából eredő tüzek is gyakoriak. Fontos, hogy az elektromos hősugárzó vagy a gázzal működő fűtőberendezés közelében ne legyen éghető anyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!