2020-ban történt, most várható tárgyalás az ügyben

2022.02.03. 11:47

Tuningolt autóval vitte halálba a társát

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 nyarán, a sebesség túllépése miatt árokba hajtott, ott még tovább gyorsított, ezzel egy ember halálát és másik három sérülését okozta.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a férfi 2020. július 25. napján este 8 óra körül az egyik megyebeli falu külterületén vezette az elhunyt sértett tulajdonát képező, közel dupla motorteljesítményre tuningolt autót. A gépkocsiban a vádlotton kívül még négyen utaztak. A 70 km/h legnagyobb megengedett sebességű útszakaszon az egyik kanyart a vádlott a megengedettet jócskán meghaladó, az utasokban félelem kiváltására alkalmas nagyságú sebességgel közelítette meg, melyből adódóan azt a fékezése ellenére nem tudta bevenni, ezért az úttal párhuzamos vízelvezető árokba hajtott mintegy 60 km/h sebességgel.

A vádlott az árokban folyamatosan gyorsítva még legalább 10 másodpercen át 200 métert vezette az autót, majd mintegy 90 km/h sebességgel az

árkot keresztező bekötőútnál a partfalnak ütközött és a gépkocsi levegőbe emelkedett. Az autó a levegőben több, mint 20 métert repült, majd az árokba csapódva, a tengelyén többször átfordulva állt meg. Az autóból a biztonsági övét be nem kötő egyik utas kizuhant, súlyos sérüléseket szenvedve. A baleset következtében a gépkocsi tulajdonosa életét vesztette, egy további utas súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező, míg a negyedik utas könnyű sérüléseket szenvedett el, ahogyan a vádlott is.

A járási ügyészég a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!