Vásárhelyi vívók Európa csúcsán

2022.03.20. 18:32

A páston az adott pillanat számít

Papp Jázmin és Gachályi Gréta, a Csomorkány SE, illetve a békéscsabai AVA fiatal sportolói várták barátaikat, sporttársaikat, támogatóikat kötetlen beszélgetésre a vásárhelyi Vívócentrumban.

T. Sz.

Kötetlen beszélgetésre invitálta az érdeklődőket vasárnap reggelre a vásárhelyi Csomorkány Sportegyesület a Cukor utcai Vívócentrumba. Az idei év kadét női tőr Európa-bajnokságának ezüstérmese, Papp Jázmin, valamint a junior női párbajtőr EB egyéni bronz, csapatban arany, kadét korosztályban egyéni és csapat aranyérmes Gachályi Gréta fogadta a kérdéseket. 

 

Koncentráció, tiszta fej, higgadtság, taktika, a fizikai és mentális erőnlét felkészít ugyan a sikerre, ám a vívópáston számtalan egyéb tényező hat a sportolók aznapi eredményeire. Ahogy Gachályi Gréta fogalmazott lapunknak: ebben a sportágban szinte minden aznap dől el. Hogy milyen döntést hoz a sportoló, milyen napot indít, hogy az adott tust miként rakta össze fejben. A fiatal sportoló egyetértett abban, hogy az egyéni karakter, a személyiség, a lelki alkat mindenképp meghatározó. Grétát Harsányi Gergő sportpszichológusként segíti, de a család, a szurkolók, barátok, támogatók mind hozzáadnak a felkészüléséhez.

 

- Téthelyzetben különösen sokat számít a lelki támogatás, illetve az edzőm bizalma ad hatalmas energiát. A lelki felkészülés az EB előtt különösen hangsúlyos volt: tíz napot töltöttünk kint, folyamatosan ott kellett lennem fejben, mentálisan és erőnlétben, technikailag is. Dolgozunk azon, hogy a világbajnokságon ugyanígy mozgósítsuk az energiákat - mondta lapunknak a vásárhelyi versenyző. 

 

Papp Jázmin egyetért abban, hogy a fizikai állóképesség, az erőnlét mellett nagyon fontos a lelki felkészülés, mert a koncentráción, egyetlen pillanaton múlhat a siker. 

 

- Egy hónap van hátra a dubai világbajnokságig, arra szeretnék száz százalékosan koncentrálni - hangsúlyozta Jázmin. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!