Most már nem lehet hibázni, jövő csütörtökön rendezik Szegeden a visszavágót

2022.03.30. 16:30

Bánhidi nélkül Flensburgban

A 2014-es győztes német SG Flensburg-Handewitt otthonában kezdi meg a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt ma 20.45-től (tv: Sport1, szövegesen: delmagyar.hu). A magyar bajnok csapatkapitánya, Bánhidi Bence deréksérülés miatt nem tartott a csapattal.

Becsei Dávid

Rosta Miklós (a labdával) és Matej Gaberra több feladat hárul majd Bánhidi hiányában. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Már hétfőn este útra kelt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Bánhidi Bence deréksérülése még nem jött rendbe, így Luka Stepancic mellett ő sem utazott el Németországba. Nik Henigman viszont igen. ő a Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni bajnokit hagyta ki kisebb sérülés miatt. Mindezek miatt tizenöt fős játékoskeretre számíthat ma este Juan Carlos Pastor vezetőedző. A hétfő éjszakát a Liszt Ferenc repülőtér mellett található szállodában töltötték Mikler Rolandék, majd tegnap kora reggel Zürichbe, majd Hamburgba repültek. Innen nagyjából kétórás buszutat követően érkeztek meg Flensburgba. 

 

A szakmai stáb kedden este és ma reggel is átmozgató edzést vezényelt a csapatnak a mérkőzés helyszínén, a Flens-Arénában. Ami a német együttest illeti, bajnoki sikerrel hangolt a mai találkozóra. A Bundesliga hatodik helyén álló Melsungen otthonában nyert 32–26-ra a Flensburg, amely magabiztosan tartja a negyedik pozíciót. 

 

A második helyen álló Kieltől három, a harmadik Füchse Berlintől két pont választja el Maik Machulla csapatát – a kieliek viszont eggyel több meccset játszottak eddig. A Pick Szeged 231. Bajnokok Ligája-fellépésén kilencedik alkalommal találkozik a háromszoros német bajnokkal. Utóbbi felé billen a mérleg nyelve, ugyanis a Flensburg hat győzelme mellett egy-egy szegedi sikert és döntetlent könyvelhettünk el. 

 

 

A Pick és a Flensburg legutóbbi, 2021-es szegedi összecsapását a járványhelyzet meghiúsította, így utoljára 2020 decemberében Németországban találkoztak. A hazaiak 26–24-re nyertek csoportmeccsen. Az újszegedi sportcsarnokban 2019 szeptemberében 24–24-gyel ért véget. Érdekesség, a német bajnokság legtöbb döntetlenjét – ötöt – ebben a szezonban eddig a Flensburg jegyzi huszonnégy meccsen, de a tizennégy BL-mérkőzéséből kettőn sem született döntés. A B csoportban tíz pontot gyűjtve a hatodik helyen végeztek. Veszprémben 28–23-as vereséget szenvedtek, míg hazai környezetben 30–27-es sikerrel vágtak vissza Lékai Mátééknak.
 

 

Csúcsrangadó az elődöntőben

Kisorsolták a férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjének párosítását, amelyet Győrben rendeznek meg április 23-án és 24-én. A Pick Szeged és a címvédő Telekom Veszprém már az elődöntőben összecsap, míg a másik ágon a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém találkozik egymással. A szombati párharcokat 16.45-től és 19.15-től játsszák, míg a bronzmérkőzést vasárnap 17.15-től, a döntőt 20 órától rendezik meg az AUDI Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!