Kitüntette díjazottjait Csongrád-Csanád megye

2022.03.11. 18:08

Kollégánkat is kitüntették a maroslelei nemzeti esten – Galéria

Először tartotta egy kisebb településen hagyományos nemzeti estjét pénteken a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat. A rendezvénynek a maroslelei faluház adott otthont; mint Ádok János alelnöktől megtudtuk, azért, mert délelőtt ugyanez volt a helyszíne a megyei identitást erősítő rendezvénysorozat helyi programjának.

Szabó Imre

Kollégánk, Mádi József is kitüntetést kapott a maroslelei nemzeti esten. Fotó: Kuklis István

A nemzeti est kulturális műsorral indult. Fellépett a Jövőnkért néptáncegyüttes, verset mondott Veszelovszki Sándor, Bartók Miklós Dániel pedig népdalokat énekelt. A fénypont természetesen ezúttal is a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés kitüntető díjainak átadása volt, amelyeket Polner Eörs alelnök adott át azoknak, akik az elismerést kiérdemelték. Köszöntőjében kiemelte, a kokárda azt a bátorságot jelképezi, amit őseink tanúsítottak az elnyomás ellen. 

– Nemcsak büszkeséggel, reménysugárral is tűzzük fel gyermekeinkre: annak reményével, hogy mindez bennük tovább él – hangsúlyozta. – Szabadság és hűség, ez adja '48 és '49 erejét. Azt ünnepeljük ilyenkor, hogy ekkor egy nép nemzetté vált. Nemzetté pedig a közös hazaszeretet tesz bennünket – tette hozzá. 

A Csongrád-Csanád megye díszpolgára címet idén Hegedűs Endre hódmezővásárhelyi zongoraművész kapta. A Csongrád-Csanád Megyéért díjat Dohorné Kostyál Zsuzsanna, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója, Kádár Mihály, az Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, valamint Szécsényi Péter Pál, a Traktorbolt Kft. ügyvezetője vehette át. 

 

Az Év Vállalkozója lett Varga Róbert Mihály, a Clean Star Complex Kft. ügyvezetője. A Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díj kitüntetettje ebben az évben Andrássy Árpád, a szegedi Délvidéki Lövészakadémia elnöke, Sztanó György paralimpikon, valamint kollégánk, Mádi József sportújságíró. Csongrád-Csanád Megye Sajtódíját Kelemen Zoltán Gergely, a Magyar Távirati Iroda megyei tudósítója kapta, a megyei közgyűlés elnökének díjával pedig Szemerédi László balástyai önkéntes tűzoltó tevékenységét ismerték el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!