A támadóhibákat csökkenteni kellene

2022.04.09. 14:00

A Flensburg olimpiai bajnok játékosa, Lasse Svan magasztalta a Pick Arénát

Búcsúzott a Bajnokok Ligájától, így a hazai kupában és a bajnokságban vigasztalódhat a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Utóbbiban vasárnap 18 órától még Gyöngyösön lépnek pályára Bodó Richárdék, majd a válogatott összetartásra utaznak, majd szerdán és szombaton világbajnoki selejtezőn Izraellel találkoznak.

Becsei Dávid

Szívvel-lélekkel. Gaber a csapat legjobbja volt támadásban és védekezésben is. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A rémálomszerű kezdés alaposan megnehezítette a Pick Szeged dolgát a Flensburg ellen. 0–3-ról kellett felzárkózni, ami összesítésben már hétgólos különbséget jelentett a német csapat javára. Fokozatosan találtak magukra a hazaiak, de igazán csak a második félidőre pörögtek fel. Tartotta viszont a tempót mindössze kilenc játékost pályára küldő Maik Machulla csapata, hosszú ideig csak megfelezni tudta hátrányát a Pick.

 

Az 52. percben néhány másodpercre háromgólosra hízott a szegedi vezetés 33–30-nál. A nyitott védekezés Frimmellel a „pole pozícióban” jó húzás volt Pastortól, mint ahogy az is, hogy a remeklő jobbátlövőre, az izlandi Einarssonra ráállította Matej Gabert. A 7300 fős szurkolótáborra nem lehetett panasz, remek hangulatot teremtettek a Pick Arénában. Utóbbit a vendégek csapatkapitánya, a szezon végén visszavonuló, olimpiai bajnok dán Lasse Svan is magasztalta.

 

– A közönség számára látványos mérkőzést játszottunk. Vágom a centit, így különleges helye van ennek a meccsnek a pályafutásomban, hiszen további két mérkőzéssel megtoldotta az idény végén véget érő karrieremet. Büszke vagyok a csapatra, mert szűkebb kerettel szinte egy tökéletes hatvan percet produkáltunk. Gratulálok ehhez a csodálatos arénához, azt kívánom, hogy sok sikert megéljen benne a Pick Szeged – nyilatkozta Svan.

 

Nagy iramot diktáltak a csapatok, a hazaiak ötvenöt, a vendégek ötvenkét támadást vezettek a visszavágó során. Reális esély nem volt a továbbjutásra itthon, az év legjobb támadójátéka kevésnek bizonyult ehhez.

 

– A két mérkőzés alapján a Flensburg nyújtott kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Németországban és a szegedi első félidőben sok gondunk akadt. Öt góllal kellett volna nyerni, de harminc perc után a vendégek vezettek. Akárcsak kint, itthon is megvoltak a lehetőségeink, de kimaradtak, hogy nyerjünk, itthon pedig továbbjussunk – értékelt hidegfejjel a kapus, Mikler Roland.

 

A válogatott hét előtt vasárnap a nemrég kupanegyeddöntőben Szegeden 34–24-re legyőzött Gyöngyös vendége lesz a bajnokságban a Pick.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!