Hús-vér nők a kifutón

2022.04.21. 19:14

Jótékonysági divatbemutatót rendez a szegedi lakásbutik tulajdonosa

Sem különleges magasság, sem karcsú alkat, sem tökéletes idomok nem szükségesek ahhoz, hogy a modellek végigvonulhassanak a szegedi Ruhatár Lakásbutik divatbemutatóján. A rendhagyó, jótékonysági rendezvénynek a Bárka ad otthont vasárnap este. A refloktorfényben hús-vér nők, alacsony és magas, vékony és molett, egészséges és fogyatékkal élő hölgyek vonulnak majd végig.

Koós Kata

Szabó Gréta mottója, hogy nemcsak a testet, a lelket is öltözteti. Régi barátja, Máté Roland műsorvezető rögvest kezdeményezése mellé állt. Fotó: Török János

A jótékonysági divatbemutató megálmodója Szabó Gréta, a Ruhatár Lakásbutik tulajdonosa. Lapunknak elmondta, üzletével olyan helyet akart létrehozni, ahol a nők lelkileg is töltekezhetnek. A butik 2020-as megnyitás óta nagy hangsúlyt fektet az önelfogadás népszerűsítésére.

Próbálom azt átadni a hölgyeknek, hogy nagyon fontos szeretniük magukat. A divatbemutatót is ez a szándék hívta életre, továbbá hogy megmutassuk, az önelfogadás mellett egymás elfogadása is mennyire fontos – mondta.

A ruhákat bemutató 14 modell között lesznek alacsony, molett, sőt megváltozott munkaképességű hölgyek is.

Fellép majd kerekesszékes és látássérült lány, valamint Pék Daniella is, aki műlábbal él. Hús-vér nők, akik nem címlapokról, hanem a hétköznapi életből érkeznek, és ha rajtam múlik, nagyon jól érzik majd magukat a bőrükben – részletezte lelkesen a főszervező.

A divatbemutató bevételével a Nem Adom Fel Alapítvány szegedi részlegét támogatják majd. A belépés mindenki számára ingyenes lesz, tombolával és az adománygyűjtő ládákban elhelyezhető hozzájárulásokkal támogathatják majd a résztvevők az ügyet. 

A jótékonyság korántsem újdonság Szabó Gréta életében, a Ruhatár Lakásbutik égisze alatt támogatott már rászoruló családokat, egyedülálló szülőket és a Tappancs Alapítványt is.

Az est egyik házigazdája Máté Roland műsorvezető lesz, aki szintén műlábbal él. Lapunknak elmondta, amint tudomást szerzett a kezdeményezésről, rögvest az ügy mellé állt.

Sokszor az ép emberek nem tudják, hogyan közelítsenek hozzánk. Az ilyen alkalmak közelebb hoznak bennünket egymáshoz, magam is missziómnak tekintem az elfogadás népszerűsítését. Másrészt szeretnénk, ha ép és fogyatékossággal élő emberek a bemutató után együtt buliznának, ami ritkán fordul elő – fejtette ki Máté Roland.

A divatbemutatónak a szegedi Bárka ad majd otthont vasárnap 18 órától, ezt követően Krisz Rudi koncerttel, majd DJ Nacsa zenei repertoárjával zárják az estet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!