Jövő nyárra kell befejeződniük a munkálatoknak a Justh Gyula utcában

2022.04.29. 18:20

Már épül az új makói kézilabdacsarnok

Már folyik az újvárosi kézi­labdacsarnok építése Makón – tapasztaltuk a napokban, amikor arra jártunk. A munka jól halad, már az épület oszlopai is állnak.

Szabó Imre

A gondosan elkerített területen már folyik a munka – hogy milyen lesz az épület, az is látható a közszemlére bocsátott látványterven. Fotó: Szabó Imre

Mint korábban megírtuk, Makón az önkormányzat a csarnok helyéül a Justh Gyula utcai közösségi ház területét jelölte ki, amit le is bontottak még 2018-ban. Az épület bontására, majd a szemközti, egykori bölcsőde felújítására, átalakítására, ahová a nyugdíjasklubok költöztek, 15 milliót fordított a város. A közművesítéssel együtt azonban összesen közel 40 millió forintot költött eddig Makó a csarnoképítés előkészítésére, és még fog is költeni, hiszen 15 új parkolóhely kialakítását tervezik, ráadásul a régieket felújítják. 

Maga a csarnok azonban teljes egészében állami beruházásként valósul meg, eredetileg egyébként 900 millió forintba került volna. Végül mintegy 1,4 milliárd forintból 1700 négyzetméteren épül majd meg, amely ki fogja szolgálni az újvárosi általános iskolát és a híres makói kézilabda-egyesületet is, ahol közel négyszázan sportolnak és mintegy háromszáz utánpótláskorú gyerek edz rendszeresen. A szükséges plusztámogatást Lázár János honatya szerezte meg. 

Mint a közbeszerzési kiírásban olvasható, a feladat az építmény kulcsrakész állapotban történő átadása a már meglévő, rendelkezésre bocsátott kiviteli terv alapján. Erre a közbeszerzési eljáráson győztes békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft.-nek 500 nap, azaz nagyjából másfél év áll rendelkezésére. A kivitelező a területet január végén vette át, tehát jövő nyárra végezhet a munkával. Ami a létesítmény paramétereit illeti, teljes alapterülete 2000 négyzetméteres lesz, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vizesblokkok mellett 23×44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere lesz. A gazdaságos működtetéshez megújuló energiaforrásokkal lehet majd üzemeltetni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!