Szeged

2022.04.06. 18:50

Nagyszabású kórushangversenyt rendeznek

Munkatársunktól

A hangversenyt beharangozó sajtótájékoztatón ízelítőt adott az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium leánykara Erdős Kinga vezényletével. Fotó: Karnok Csaba

Csaknem nyolcszáz kórustag lép színpadra a Szegedi Nemzeti Színházban április 25-én. A Hangról hangra...az ifjúsági kóruséneklésért elnevezésű hangverseny a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) mindennapos éneklést népszerűsítő, országos küldetésének egyik fontos állomása. A továbbképzésekből, kórustalálkozókból, konferenciákból és tanulmánykötetek megalkotásából összeálló programra százmillió forint támogatást biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

 

Kovács Gábor, a Szeged Városi Kórusegyesület elnöke elmondta, a nagyszabású, szegedi koncert egy három helyszínes kórusünnep egyik állomása Pécs és Budapest mellett. A szegedi alkalom különlegessége, hogy Tóth Péter zeneszerző, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánhelyettese külön erre az alkalomra komponálta Pünkösdi kantáta című darabját, amelynek ősbemutatóját is a szegedi hangverseny keretében tartják. 

 

A koncerten 24 kórus lép majd színpadra, amelyek között gyermek, ifjúsági és felnőtt kórusok egyaránt akadnak. Henry Purcell, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Bárdos Lajos, Balázs Árpád, Kocsár Miklós, Bartók Béla és Karai József kórusművei hangzanak majd el. – Azt gondolom, ezzel a koncerttel Szeged nagyon jól tudja demonstrálni a városi kóruskultúra gazdagságát, energikusságát és intenzitását – mondta Kovács Gábor. 

 

A hangversenyen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jegyek a [email protected] e-mail-címen igényelhetők. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!