Szeged

2022.04.07. 14:42

Pazar swing-showban remekel a tánckar - Galéria

Munkatársunktól

Az 1920-as évek Amerikájába repíti közönségét a tánckar. Fotó: Frank Yvette

Több mint 30 éve fordult elő utoljára, hogy a Szegedi Nemzeti Színház tánckara önálló produkcióval állt színpadra. Csütörtökön 19 órától azonban újfent tematikus estet mutat be az együttes a Kisszínházban, amely a Peron-swing címet kapta. 

 

A látványos, lendületes és humorban felettébb bővelkedő produkció ötletgazdája és koreográfusa a teátrum tánckarának vezetője, Hajdu Anita, aki mind a 12 táncos számára lehetőséget biztosított, hogy bizonyítsa tehetségét. Elmondta, négy éve fogalmazódott meg benne a vágy, hogy önálló produkciót alkosson a tánckarral, hogy a táncművészek megmutathassák sokszínűségüket. Egytől egyig becsülettel és jól látható örömmel éltek is a lehetőséggel – győződtünk meg erről az előadás csütörtöki főpróbáján. 

 

 

A produkció az 1920-as évek Amerikájába repíti közönségét, azon belül is egy nagyváros vasúti peronjára, majd pedig annak restijébe. A fülbemászó élőzenéről a színpadon a PapaJazz zenekar gondoskodik. A táncosok a jazz, a swing és a steptánc elemeit vegyítve, a burleszk eszközeivel mesélnek a mozdulatok nyelvén emberi történetekről. A szereplők között akad hisztis úrihölgy, csibész zsebtolvaj, szenvedélytől fűtött szerelmespár, naiv, vidéki csitri, elkeseredett alkoholista, sőt még steptáncos karrierről ábrándozó vasútépítő munkás is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!