Letartóztatását indítványozta a főügyészség

2022.06.30. 10:50

Fényes nappal verte halálra

Archív Fotó: Frank Yvette

Gyilkosság történt még hétfőn délelőtt Szegeden. Ez csütörtökön derült ki a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság akkor, és azóta sem tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy pontosan mi történt. 

Az ügyészség azt közölte, hogy egy férfi letartóztatását kérték a Szegedi Járásbíróságról, akit halált okozó testi sértéssel, vagyis gyilkossággal gyanúsítanak. A közleményből annyi derül ki, hogy a férfi részeg volt, és az egyik szegedi kiserdőben agyonverte társát. Az áldozat a helyszínen halt meg.

A gyanúsított férfi ellen több büntetőügy is van, és jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetését töltötte. Az ügyészség azért kérte a letartóztatását, mert attól tartanak, hogy elszökik, vagy esetleg újabb bűncselekményt követ el.

Történt egy hasonló gyilkosság tavaly év elején is, szintén egy szegedi kiserdőben. Akkor egy fiatal hajléktalan férfi végzett két társával. A kettős gyilkosság az újszegedi Kertész utca melletti kiserdőben történt, egyelőre nem tudni miért. A támadó mindkét embert halálra szurkálta egy konyhakéssel.

A szegedi rendőrök akkor, este nyolc óra után igazoltattak egy 31 éves férfit a kijárási tilalom megszegése miatt. Az azonnal feltűnt nekik, hogy zavartan viselkedik, és véres a ruhája. Amikor megkérdezték tőle, hogy mi történt, elmondta, hogy nem sokkal korábban megölte két ismerősét. Azt is megmondta, hogy hol történt a kettős gyilkosság. A rendőrök ekkor mentek a kiserdőbe, ahol megtalálták a két holttestet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!